Korpilahti tarvitsee bussiliikennettä

Kehotan korpilahtelaisia antamaan linja-autoliikennöitsijöille aktiivisesti palautetta näiden päätettyä olla ajamatta Korpilahden keskustaan. Sama käytäntö näyttää leviävän. Kyse on ainakin Korpilahden osalta syrjinnästä ja ala-arvoisesta palvelusta, joka ei yhtiöiden mainetta ja imagoa paranna.

Autottomana tarvitsen säännöllisesti bussivuoroja. Matkaa on 280 kilometriä ja tavaraa paljon raahattavaksi valtatien pysäkille lähes kilometrin päähän. Taksin saanti on niin epävarmaa, ettei siihen kannata turvautua. Lähtö on myös aikainen, ja usein tulee kiire. Ikäistäni (69 v.) ei voi tällaiseen kävelyyn velvoittaa. En ole velvollinen maksamaan ylimääräisiä taksikuluja enkä marssimaan pysäkille sateella tai pakkasella.

Liikennöitsijä perustelee päätöstä kilpailutilanteen muuttumisella unohtaen, että oikeutta saa vain osa asiakkaista ja vetoaa kenties myös tasapuolisuuteen, koska vastaava ”oikaisu” on tehty myös Länkipohjassa. Toisin kuin siellä Korpilahden sisääntulotie on kuitenkin hyvä eikä sanottavasti matkaa pidennä.

Kehotan myös päättäväisesti torjumaan Korpilahden matkahuollon alueelle kaavaillun kylmähuoltamon, joka uhkaa vakiovuorojen kulkureittiä. Jo pelkän Jyväskylän läheisyyden takia täällä tarvitaan tehokkaat ja palvelevat liikenneyhteydet.

Heikki Reivinen

Jyväskylä, Korpilahti

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.