Kortepohja tarvitsee palvelunsa

Kiitos Risto Urriolle (Ksml 27.11.) kun otit kantaa päivän kuumimpaan huoleen täällä Kortepohjassa.

Pankkiautomaatti on ollut Kortepohjassa tarpeellinen, mutta sen sijainti kapakan oven pielessä ei varmaankaan ole ollut paras mahdollinen paikka. Nyt kuulemani mukaan oli tarjottu sille paikkaa Salesta, mutta muualla asuvat arvoisat päättäjät olivat toista mieltä.

Te, Pankkiautomaatit Oy:n omistajat Nordea, Op-Pohjola ja Sampopankki, ensin ajatte asiakkaat käteisen rahan nyhtämään jostakin kadunkulmasta. Keskikaupungillahan automaatteja on pilvinpimein ja syrjemmässä vähemmän.

Täällä 2-4 km päässä keskustasta asuu paljon nuoria, vanhuksia ja eläkeläisiä, joille tulee pienen rahan puute, esimerkiksi linja-autoa varten. Kävele siinä sitten tuiskussa ja tuulessa muutama kilometri ennen kuin rahaa saa. Paljon on muutakin rahantarvetta. Herää kysymys, näinkö meitä asiakkaita palvellaan?

Kortepohja on ollut hyvä paikka asua, täällä on ollut tarpeelliset palvelut lähellä. Nyt riisutaan oikein isolla kädellä. Kirkko remontoitiin, mutta sen tilat vuokrattiin ulkopuolisille ja meidät liitettiin jonnekin Keltinmäen perukoilla olevaan alueseurakuntaan.

Karsiminen tuntuu enemmän kuin ihmeelliseltä, sillä tätä Kortepohjaahan piti kehittää eikä riisua. Uusia asuintaloja suunnitellaan, mutta miten on, onko tulijoita uusiin asuntoihin. Onneksi saamme pitää kirjaston ja kiitos siitä Kulttuurilautakunnalle!

KATARIINA KARTTUNEN Jyväskylä, Kortepohja

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Äänestäjien tahdosta viis

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.