Kotiäänestys ei ole virkailijoiden hyppyytystä

Kyllä minä niin mieleni pahoitin, kun sain luettavakseni vaalilautakunnan kirjeen kotiäänestyksestä. Kirjeen muotoilu ja sanamuodot antoivat rivien välistä ymmärtää, että jos äänestäjä ei pysty itse raahautumaan äänestyspaikalle, niin hän voisi mieluummin jättää äänestämättä kuin häiritä virkailijoita pyytämällä kotiäänestystä.

Ei voi Jyväskylän kaupungin rahat olla niin vähissä, ettei voida kunnioittaa esi-isiemme ja -äitiemme kunniakasta saavutusta, yleistä ja yhteläistä äänioikeutta, vaan se haluttaisiin rajata ainoastaan niille hyväkuntoisille, jotka pääsevät omin neuvoin uurnalle.

Monet vanhukset ja muuten avuntarpeessa olevat ihmiset saattavat jo nyt uutisia sekä yleistä keskustelua seuratessaan saada kuvan, että he ovat vain rasite yhteiskunnalle ja valtion/kuntien taloudelle, joten tyly kirje, jossa annetaan ymmärtää ettei heidän äänensä ole tärkeä, ainakaan paranna mielialaa.

Toivon, että seuraaviin vaaleihin mennessä vaalilautakunta korjaa kotiäänestyksestä kertovan kirjeen muotoilua niin, että myös sitä palvelua tarvitsevat tuntevat äänensä tärkeäksi, eivätkä koe, että heitä syytetään laiskureiksi, jotka huvikseen hyppyyttävä vaalivirkailijoita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

Metsiä älköön hävitettäkö

Miksi päättäjiä ei kiinnosta tieteellinen tieto metsistä?

Raskaussyrjintää on kunnissa yhä aivan liikaa

Pyöriä nuorille vai kuljetusapua vanhuksille?

Akkujen metallit kaupan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.