Koulujen tupakointi pitää saada kuriin

Peruskoulussa oppilaiden tupakointi koulussa ja koulun alueella on lailla kielletty. Poliisi voi sakottaa oppilaita, jos heidät tavoitetaan tupakoimasta kieltoalueella. Laki on hyvä nuorten terveyden kannalta, mutta miksi se kattaa vain koulun ja koulun alueen?

Oppilaat poistuvat vapaa-, väli- ja ruokatunnilla lähistön asuintalojen pihoihin tupakoimaan, koska sinne eivät enää lain eikä opettajien valtuudet yllä. Lähitalot joutuvat oppilaiden tupakointiterrorin sijaiskärsijöiksi. Se ei ole oikein. Lakia on korjattava.

Oppilaiden tupakointikiellon on katettava koko koulussaoloaika eli kotiovelta lähdöstä aina kotiovelle paluuseen, kaikkina koulupäivinä. Tietääkseni oppilaan vakuutusturvakin, jonka koulu kustantaa, kattaa matkat ja ajan kotiovelta kotiovelle.

On aika hölmöä huolehtia oppilaiden tupakoimattomuudesta lailla vain koulumiljöössä. Mikäli lakia ja valvontaa ei haluta korjata, on tupakkapaikka osoitettava koulun pihaan.

Luonnollisesti toivon oppilaiden käyttävän järkeään ja lopettavan tupakoinnin. Mutta huonolla lailla sitä ei saa siirtää koulun lähistöllä asuvien ihmisten ongelmaksi. Haluamme pitää huoneilmamme raikkaana ja pihamme siistinä.

TOIVO HYTÖNEN Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jyväskylän alihinnoittelu kurittaa pieniä palveluntuottajia

EK purkaa peruskoulua

Epäasiallista painostamista

Lyhyet

Keski-Suomi on elinvoimainen

Kestävyyttä metsä- politiikkaan!

Liikennepalvelulaki toi uusia mahdollisuuksia maaseudulle

Lyhyet

Lyhyet

Ihmiset valittavat aivan turhasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.