Koululiikunta monipuolisemmaksi

Haluaisin, että koululiikunta olisi monipuolisempaa, koska suurimmaksi osaksi meillä on vain palloilulajeja. Voisi olla enemmän muun muassa voimistelua ja sen sellaista. Yleensä pojat pitää enemmän palloilulajeista kuin tytöt tai ainakin meidän luokalla. Minä harrastan tanssia. Liikunnassa ei ole ollut paljoa sitä. Yhden kerran oli paritanssia.

On minusta vähän epäreilua, että sitä ei ole. Jos joku harrastaa esimerkiksi jalkapalloa, sitä on koululiikunnassa. Ymmärrän, että kaikkien liikunnallisia harrastuksia ei voi pitää koululiikunnassa, kuten scoottausta, mutta minun harrastustani voi.

Voitaisiin tehdä niin, että jotkut vaikka pelaisivat jalkapalloa ja jotkut esimerkiksi voimistelisivat. Minun ehdotustani voitaisiin järjestää eteenpäin niin, että luokissa opettajat ottaisivat oppilaiden liikunnallisia toiveita ylös. Annettaisiin ne ideat liikunnanopettajille, ja he opettaisivat niitä ehdotuksia, joita koulu ja koulun välineet mahdollistaisivat. Tietysti voi pitää vanhatkin jutut uusien lisäksi. Tämän voisi huomioida uudessa opetussuunnitelmassa, jos sitä alettaisiin käyttämään useammassa koulussa.

Noona Tuunanen

Keljonkankaan koulu 4D

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Onko Peukkula Jyväskylän oma tyyli?

Odotetaan nyt tuloksia ensin!

Lyhyet

Nova – kallis kulissi?

Suomessa pankki voittaa aina

Mäntykankaan portilla. Kuva: Maila Pirkkalainen

Pensasmustikan ilotulitus. Kuva: Irma Lahtela

Varisevat lehdet. Kuva: Olli Oksanen

Lyhyet

Vastuullista talouspolitiikkaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.