Kouluruoka on hyvää ja terveellistä

Monet nuoret eivät syö koulussa kouluruokaa. Heistä se on joko liian pahaa tai näyttää ällöttävältä. He tilaavat pizzaa tai syövät ranskalaisia lähimmällä kioskilla.

Miksi kouluruoka on heistä pahaa?

Minusta kouluruoka on hyvää enkä ymmärrä niitä, jotka syövät mieluummin roskaruokaa. Roskaruoka ei ole terveellistä, koska se ei ole monipuolista ja kaiken lisäksi se lihottaa. Koululaislla on syytä tyytyväisyyteen siitä, että meillä täällä Suomessa on ylipäätään ruokaa, kun taas toisella puolella maapalloa on paljon ihmisiä, joilla sitä ei ole.

Tälläkin hetkellä monet ihmiset kuolevat ruoan puutteeseen tai nälänhätään. Heitä autetaan kyllä erilaisilla hyväntekeväisyyskeräyksillä, mutta silti suurin osa ihmisistä jää ilman ruokaa ja vettä.

Kouluruoka tehdään samoista aineksista kuin kotona. Jos joku on sitä mieltä, että ruoka on pahaa, hän voisi ottaa sitä edes vähäsen ja maistaa. Ehkä se saattaa maistua vähän erilaiselta, mutta ei se siitä pahaa tee.

Jotkut oppilaat syövät herkkuja terveellisen kouluruoan sijasta ja valittavat sitten tunneilla, että on nälkä. Tämäkin olisi väistynyt, jos he olisivat käyneet syömässä.

Osa oppilaista käy ruokavälitunnilla kaupoissa ostamassa herkkuja ja muuta naposteltavaa. Kaikissa kouluissa on kielletty koulualueelta poistuminen, mutta silti oppilaat uhmaavat sääntöä rangaistuksenkin uhalla. Meidän koulussa siitä saa rangaistukseksi tunnin jälki-istuntoa, joka ei näytä oppilaita haittaavan.

Miettikää niitä ihmisiä, jotka vaivalla valmistavat oppilaille ruokaa joka arkipäivä, ja mikä on siitä kiitos? Puolet ruoasta menee biojätteeseen.

Minä ainakin syön kouluruokaa ja toivoisin, että kaikki koululaiset tekisivät samoin.

Elli Halme 8 c

Tikkakoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Lyhyet

Lyhyet

Asunto-osakkeiden siirrot on tutkittava

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.