Kouluruoka on pahaa

Joka päivä koululaisilla on ruokailu puolen päivän aikoihin. Ruokajono on aina pitkä ja jonossa on aina joku, joka hidastelee.

Ensimmäiseltä luokalta asti joka ikinen alakoululainen joutuu joka päivä syömään kouluruuan, olisi ruoka sitten ihan mitä tahansa. Opettajat ja ruokalan emännät jopa varmistavat, että oppilaat ottavat ruokaa reilusti.

Moni opettaja huijaa pitävänsä kouluruuasta, mutta osa myöntää sen olevan pahaa. Vielä useampi, tai lähes kaikki koululaiset, sanovat ja pitävät kouluruokaa pahana. Minä kuulun myös siihen ryhmään. Kouluruoka on lähes aina pahaa, mutta onneksi joskus satunnaisesti tarjolla on puuroa tai jotain muuta hyvää.

Vaikka yläkoulussa ruokailuun ei ole pakko mennä, syön silti sitä pahaa ruokaa, etten olisi nälissäni koko päivää. Omia eväitäkään ei ole järkeä ottaa, nimittäin se tulee kalliiksi ja näyttää aika naurettavalta syödä käytävässä omia leipiään ruokailun sijasta.

Kouluruoka pitäisi saada paremmaksi, jotta me nuoret jaksaisimme koulupäivän loppuun. Vaikka ruokailu onkin ilmaista oppilaille, kinder surprise -perunoiden sijasta pitäisi olla laadukkaampia perunoita, perunamuusia pitäisi tehdä paremmin, ettei se ole litkua ja täynnä paakkuja, pahat kaalilaatikko/-pata/-muut ÿber-kaaliruuat pitäisi saada kokonaan pois ja muutenkin kaikkiin ruokiin pitäisi panostaa vähän enemmän.

Pahan kouluruuan takia osa oppilaista on ihan sekaisin ja väsyneitä iltapäivällä. Olisiko koulujen mitenkään mahdollista tarjota parempaa ruokaa oppilailleen?

MATIAS ALATUPA, 8 lk Palokan koulu

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Älkää unohtako toisianne

Sokkarin vessat siisteiksi

Luonnonvarakeskuksen johto Jyväskylään

Opettajan näkökulma loma-aikojen muutokseen

Jäyhälläkin on järki

Pesäpallo on jyväskyläläisille tärkeää - ja se pysyy Hippoksella

Lyhyet

Lyhyet

Näistä vaaleista tulee sote-vaalit

Liikenteen päästöjen nopeaan alentamiseen Suomessa on keinoja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.