Koulut kuntoon

Vasemmistoliiton kunnallisjärjestö vaatii Vaajakosken ja Palokan koulukysymysten välitöntä ratkaisemista. Palokan ja Vaajakosken koulujen uusiorakentaminen aloitettava heti. Edessä olevat lukioratkaisut eivät saa viivästyttää rakennustöiden aloittamista.

Homekouluista on päästävä eroon. Kaupunginhallituksen on perinpohjaisesti uudistettava rakennusurakoiden tarjousmenettely ja vaadittava yrityksiltä rakennuksille vähintään 10 vuoden terveystakuu. Yrityksiltä on vaadittava myös terveellisen rakentamisen laatusertifikaatti. Rakennusvalvonnan työ- ja menettelytavat on uudistettava perusteellisesti.

Kuntaliitossopimuksen mukaan uuden Jyväskylän lukiot rakentuvat osaksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymää 1.8.2010 mennessä. Lisäksi sopimuksen mukaan "lukiokoulutuksen järjestämiseen haetaan uudenlaista, voimavarat yhteen kokoavaa seudullista ratkaisua, joka optimoi lukioverkon viimeistään vuoteen 2012 mennessä ja ottaa huomioon koko toisenasteen koulutuskokonaisuuden". Tämä kaikkien kuntaliitososapuolien hyväksymä päätös on sitova ja lainvoimainen.

Uuden Jyväskylän peruskoulusta valmistuvilla nuorilla on runsaat mahdollisuudet valita jatkokoulutuksensa joko lukioista tai ammatillisista oppilaitoksista tai niiden yhdistelmistä. Lukiokoulutus on kuitenkin voimakkaasti keskittynyt vanhaan kaupunkikeskustaan. Lukioverkon "seudullinen optimointi" ottaen huomioon "toisen asteen koulutuskokonaisuus" pienevien nuorten ikäluokkien tullessa koulutukseen merkitsee kaikkien toisen asteen oppilaitosten sijoittelun, yhteistyömuotojen ja aloituspaikkojen määrän uudelleen harkintaa avoimin ja rohkein mielin.

Jyväskylän vasemmiston kunnallisjärjestö ry:n puolesta:

MATTI VESA VOLANEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Syyttäjälaitosta pitikin uudistaa

Jyväskylän joukkoliikenne edullisemmaksi

Suomen rahanpesulaki kaipaa pikaista remonttia

Lyhyet

Lyhyet: Kierrätys- ja uusiutuvat luonnonvarat on pop in! Missä viipyy puukorinenauto, fillareita on jo?

Mielipide: Jyväskylä kehittyy – vai kehittyykö?

Mielipide: Rapautuuko lukion yleissivistävyys?

Aamu Korpilahdella. Kuva: Matti Pietinen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.