Koulut kuntoon

Vasemmistoliiton kunnallisjärjestö vaatii Vaajakosken ja Palokan koulukysymysten välitöntä ratkaisemista. Palokan ja Vaajakosken koulujen uusiorakentaminen aloitettava heti. Edessä olevat lukioratkaisut eivät saa viivästyttää rakennustöiden aloittamista.

Homekouluista on päästävä eroon. Kaupunginhallituksen on perinpohjaisesti uudistettava rakennusurakoiden tarjousmenettely ja vaadittava yrityksiltä rakennuksille vähintään 10 vuoden terveystakuu. Yrityksiltä on vaadittava myös terveellisen rakentamisen laatusertifikaatti. Rakennusvalvonnan työ- ja menettelytavat on uudistettava perusteellisesti.

Kuntaliitossopimuksen mukaan uuden Jyväskylän lukiot rakentuvat osaksi Jyväskylän koulutuskuntayhtymää 1.8.2010 mennessä. Lisäksi sopimuksen mukaan "lukiokoulutuksen järjestämiseen haetaan uudenlaista, voimavarat yhteen kokoavaa seudullista ratkaisua, joka optimoi lukioverkon viimeistään vuoteen 2012 mennessä ja ottaa huomioon koko toisenasteen koulutuskokonaisuuden". Tämä kaikkien kuntaliitososapuolien hyväksymä päätös on sitova ja lainvoimainen.

Uuden Jyväskylän peruskoulusta valmistuvilla nuorilla on runsaat mahdollisuudet valita jatkokoulutuksensa joko lukioista tai ammatillisista oppilaitoksista tai niiden yhdistelmistä. Lukiokoulutus on kuitenkin voimakkaasti keskittynyt vanhaan kaupunkikeskustaan. Lukioverkon "seudullinen optimointi" ottaen huomioon "toisen asteen koulutuskokonaisuus" pienevien nuorten ikäluokkien tullessa koulutukseen merkitsee kaikkien toisen asteen oppilaitosten sijoittelun, yhteistyömuotojen ja aloituspaikkojen määrän uudelleen harkintaa avoimin ja rohkein mielin.

Jyväskylän vasemmiston kunnallisjärjestö ry:n puolesta:

MATTI VESA VOLANEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Vaikeimmat ajat ja kysymykset vielä edessä

Nyt on tärkeää, että pienyrittäjyys ei tuhoudu

Lyhyet

Lyhyet

Räsäsen ajojahti on käsittämätön

Osana evoluutiota pelko pitää yllä elämää

Vierailijakolumni: Onneksi meillä on metsä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.