Koulutuksen leikkaukset ovat tuhon tie

Väestön kouluttaminen on todettu moneen kertaan yhdeksi tärkeimmistä keinoista, jolla Suomi pystyy houkuttelemaan ulkomaisia investointeja kotimaahan. Koulutus antaa kaikille myös yhtäläisen mahdollisuuden kehittää itseään, mikä luo tasa-arvoa eri taustoista tulevien ihmisten välille.

Suomen talouteen kohdistuu tällä hetkellä voimakkaita paineita. Ellei ihmeitä tapahdu, uusi eduskunta joutuu tekemään kipeitä päätöksiä tulevalla hallituskaudella. Samalla myös koulutukseen kohdistuu suuria säästöpaineita. Säästöpaineet näkyvät muun muassa keskusteluissa perusopetuksen ryhmien koosta ja resursseista sekä pohdittaessa toisen asteen oppilaitosten ja korkeamman asteen opinahjojen määrää ja laatua.

Tarvitsemme perusopetukseen pieniä opetusryhmiä. Leikkaukset kohdistuvat kuitenkin helposti juuri perusopetukseen ja sitä kautta ryhmäkokoihin. Terve järki jo sanoo, että ryhmäkoon kasvu vaikuttaa heikentävästi opetuksen laatuun. Pienen kansan vahvuus on osaaminen ja siitä tinkiminen on aina pois tulevaisuudesta.

Petri Honkonen

aineenopettaja

kansanedustajaehdokas (kesk.)

Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

Äänestäjien tahdosta viis

Lyhyet

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.