Koville näyttää todella ottavan

En olisi kyllä uskonut, että se noin koville ottaa sinulle Erkki Laatikainen, kun haastattelussasi (Ksml 6.12.) rupesit parin vuoden takaisia asioita kaivelemaan ja löit oikein olan takaa Luhangan Osuuspankkia siitä, että "rohkenimme" perustaa Toivakkaan konttorin, kun KSOP sieltä lähti.

Kaikkenne Te kyllä silloin teitte, kun sitä estää yrititte, mm. valittamalla "Helsingin herroillekin", mutta ei sekään auttanut.

Sitä minä kaiken suurimpana kummallisuutena kuitenkin pidän, että noinkin pitkän linjan osuuspankkimies päästää suustaan sellaista, että ei olisi lainkaan ihmetellyt, jos Toivakkaan olisi Handelsbank, Nordea tai Sampo konttorin perustanut. Sinähän lausunnollasi suorastaan suosit pahimpia kilpailijoitamme.

Kysymys kuuluukin: Eivätkö markkinaosuudet enää merkitsekään mitään KSOP:lle? 13 konttoriahan te silloin pari vuotta sitten kerralla lakkautitte, jätitte asukkaat ja asiakkaat pulaan, ja kun me sitten autamme, siitä seuraa haukkumisryöppy.

KSOP:n toiminta näyttää olevan liian Jyväskylä-keskeistä, pienillä maaseutupaikoilla ei näytä olevan mitään väliä, miten siellä pärjätään. OP-keskuksen kuuluisi oikeastaan antaa meille mitali kunniamaininnalla, kun me porukan markkinaoikeuksia kahdella paikkakunnalla (toinen on Leivonmäki) näin puolustimme.

Me olemme olleet visusti hiljaa julkisuudessa mainituista "tappeluista", mutta kun Sinä Erkki itse rupesit suutasi repimään, niin yleensä silloin vastataankin, koska kyseiset tappelut ovat tosiasiaa, vaikka niistä ei tätä ennen ole julkisuudessa puhuttukaan.

Esitänkin tässä KSOP:n johdolle kysymyksen: Miksi sieltä Toivakastakin piti lähteä? Ei se ainakaan käsitykseni mukaan kannattavuusongelmasta johtunut, koska se ainakin meillä kannattaa.

Olen täällä Äänekoskella kuullut ihmisten mielipiteitä mm. Suolahden konttorin nykyisistä aukioloajoista, eivätkä ne ole olleet mitenkään mairittelevia KSOP: n johdolle. Paikallislehdessä on pyydetty Konneveden OP:tä apuun. Tässähän olisi meilläkin oiva tilaisuus avata Suolahteen täyden palvelun konttori!

Tällaista se kuitenkin on, se mainitsemasi luhankalaisuus, (ja vähän äänekoskelaisuuskin osaltaan). Jos aikoinaan olisimme KSOP:hen liittyneet, niin aikoihin ei enää Luhangassa pankkia olisi ollut, tai viimeistään se olisi lähtenyt yhdessä 14 :n muun kanssa.

Kaikesta huolimatta haluan Sinulle Erkki toivottaa oikein Hyvää Joulua. Toivottavasti ensi vuosi on parempi ja unohdat katkeruutesi.

RAIMO POIKONEN Luhangan OP:n hallituksen jäsen Äänekoski

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Lyhyet

Lyhyet

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.