Kreikka ensin, sitten Suomen vuoro?

Euroa käyttää 330 miljoonaa kansalaista 19 maassa. Euron piti luoda vakautta ja turvallisuutta. Miten kävi Kreikalle ja pian koko Euroopalle?

Huolimatta ankarista kuritoimista Kreikka ei koskaan pysty maksamaan 300 miljardin velkojaan. Kreikka on nyt ensimmäinen emun koelaboratorio ja ajettu täydelliseen sekasortoon.

Kreikka, kuten muut Euroopan valtiot on velkaannutettu korviaan myöten vieraassa valuutassa, jota valtiot eivät voi mitenkään kontrolloida. Minkä tahansa maan luototus voidaan katkaista maan ulkopuolelta, jos maa ei tottele tai alistu yksityisen pankkimafian ehtoihin.

EMU varmisti, että euromailla on enää vain nimelliset EKP:n keskuspankin haarakonttorit ilman mitään reaalista toimivaltaa, paitsi lainoittamista.

Ilman kansallista ja itsenäistä rahapolitiikkaa meidät on huijattu euron suunnitelmatalouteen, joka ei jousta. Ja kun euro ei jousta, miljoonat työttömät ja vielä työn syrjästä kiinnipitävät pakotetaan joustamaan, kun kaikki perus- ja julkiset palvelut ajetaan systemaattisesti alas.

Kaikkein köyhimmiltä otetaan ja rikkaille annetaan, jotta ylikansallinen suuryhtiöiden ja pankkien keinottelu voi jatkua.

Euromaiden kohtaloksi jää siis yksi toisensa jälkeen velka- ja rahoituskriisin kohdatessa mennä konkurssiin, jättää velat maksamatta tai alistua euroeliitin talouskuriin. Kreikkalaiset saivat jo tarpeekseen ja sanoivat ”ei” leikkauksille ja kansan kurjistamiselle.

Nykyinen ulkoministeri Timo Soini antoi Jyväskylän Kompassilla henkilökohtaisen eduskuntavaalilupauksen 8.4.2015: ”Suomi eroaa heti kun Kreikka on lähtenyt”.

Suomalaisetkin maksavat EU:lle nyt vuodessa yli tuhat miljoonaa euroa enemmän kuin EU:lta saadaan. Jäsenmaksun lisäksi EU:lle menevät satojen miljoonien eurojen tullimaksut, jotka kerätään Suomen rajoilla. Suomi siis maksaa siitä, että sen kansantalous kurjistetaan.

Entä eurokriisin takausvastuut? Kymmeniä miljardeja euroja! Paljonko Suomi vielä häviää Kreikan ja muun Etelä-Euroopan konkursseissa?

Eurovelan korkokulut valtiolle ovat nyt kaksi miljardia euroa vuodessa, kun korot ovat alhaalla. Korot maksetaan ulkomaisille yksityisille rahoituslaitoksille.

Nyt Soini on suppusuuna. Sipilän hallitusohjelmalla ja Soinin peesauksella kansan kuritus pahenee Suomessakin. Totellaanko ja tehostetaan edelleen, ja unohdetaan vaalilupaukset?

Sinikka Tyynelä

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Kansanedustaja Kotiahon harhainen identiteettipolitiikka

Puolustan oikeutta – ja lakien mukaan

Vaihtoehtoja tarvitaan

Vaajakoski nyt täysi sumppu

Syyttäjälaitoksemme rämpii vakavassa kriisissä

Perussuomalaisuus on uhka huumorille

Lyhyet

Hallitseeko Suomea todella vihervasemmisto?

Kansanedustaja lasketteli haittapuhetta?

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.