Kristillisten arvojen häpäisyä

A-studiossa 27.5. Perussuomalaisten uusi meppi Teuvo Hakkarainen piti Unkarin pääministerin Viktor Orbanin linjausta kristillisestä Euroopasta, kansallisesta päätösvallasta ja maahanmuuttovastaisuudesta hyvänä.

Orbanin puhe kristillisyydestä on osa maahanmuuttovastaisuutta, ei kristillisyyden noudattamista.

Orban unohtaa peruskristilliset arvot: lähimmäisenrakkauden, heikoimpien auttamisen ja ystävällisen suhtautumisen muukalaisiin.

Unkari saa Euroopan unionilta valtavan määrän tukea. EU siis auttaa heikoimpia.

Jumala kehottaa läpi Raamatun suhtautumaan muukalaisiin ystävällisesti. Valtaapitävät juutalaiset, sen ajan orbanit, halveksivat samarialaisia.

Jeesus piti samarialaisia arvossa ja oli tekemisissä heidän kanssaan. Esimerkiksi Johanneksen evankeliumissa hän kohtaa samarialaisen naisen, ilmeisen prostituoidun.

Luukkaan evankeliumissa Jeesuksen kertomuksessa ryöstettyä miestä eivät auttaneet valtaapitävät juutalaiset vaan laupias samarialainen. Jeesuksen opetus siis oli: ketään ihmistä ei tule hylkiä.

On häpeäksi Hakkaraiselle ja myötähäpeäksi suomalaisille, jos hän vastoin kristinuskon opetuksia tukee Orbanin politiikkaa europarlamentissa.

Risto Moisio, Tampere

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.