Kristinusko antaa toivon

Kiitos Jarmo Juntuselle minulle osoitetuista kysymyksistä (Ksml 4.11.). Maailmanhistoriassa Raamatun kymmenen käskyä, rakkauden kaksoiskäsky ja elämän kultainen sääntö ovat olleet luomassa pohjaa oikeudenmukaisuudelle ja kokonaisvaltaiselle inhimillisyydelle. YK:n ihmisoikeuksien julistus nojaa vahvasti näihin perusasioihin. Olivatpa ihmisen omat henkilökohtaiset uskonnolliset ratkaisut minkälaiset tahansa, tuskin näitä perustoteamuksia kristinuskon sanoman vaikutuksista maailmassa voidaan kiistää.

Toki samansuuntaisia ajatuksia mm. ihmisarvosta on ollut mm. antiikin filosofeilla kuten mm. Sokrateella, mutta ilman kristinuskon yhteiskunnallista vaikutusta maailmamme olisi hyvin toisenlainen.

Maailmassa ei voi olla valitettavasti täydellisyyttä, kuten Juntusen viittaama esimerkki osoittaa, mutta se vain vahvistaa tarpeen opettaa entistä paremmin elämän kestäviä arvoja siltä pohjalta, mitä Raamatussa on annettu.

Kristillinen sanoma voi antaa myös toivon epäonnistuneessakin elämäntilanteessa niin yksilölle kuin kansoillekin ja parannuksen mahdollisuuden väärintekijälle. Juuri nyt monien uhkien maailmassa tarvitaan sitä lähimmäisenrakkautta ja toivoa, jota kristillinen usko voi antaa.

LAURI OINONEN kansanedustaja (kesk.) Keuruu

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Ihminen kaipaa kontakteja muiden kanssa

Älä unohda vanhusta!

Huviajelun kieltävä laki on turha

Ikäihmisten täytyy pysyä kotona

GPS-siru kalliisiin polkupyöriin

Lyhyet

Joutuvatko pienituloiset koronakriisin maksajiksi?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.