Kristinuskon oikea ja väärä

Keskustalainen kansanedustaja Lauri Oinonen kommentoi pedofiilien matalia rangaistuksia (Ksml 30.10.) ja tarjoaa ratkaisuksi seuraavaa: "Tarvitaan kristillistä opetusta oikean ja väärän erottamisessa".

Oikea ja väärä ovat käsitteitä, jotka kristilliset piirit mieluusti omivat itselleen. Uskonnottomuutta vastaan käydään yleensä väittämällä jumaliin uskomattomia moraalittomiksi, kyvyttömiksi erottamaan hyvä ja paha toisistaan.

Kansanedustaja Oinonen, olen kolmen lapsen isä. Elämässäni en ole koskaan tuntenut tarvetta maailmankaikkeuden mysteerien selittämiseen jumalien kautta. Ovatko lapseni mielestänne tuomittu elämään pahuudessa, vailla käsitystä oikeasta ja väärästä? Minulle oikea ja väärä merkitsevät suhdetta muihin ihmisiin, niitä tapoja ja keinoja joiden avulla ihmiset elävät ja toimivat osana yhteiskuntaa. Käsitys oikeasta ja väärästä on paljon kristinuskoa vanhempi, eikä sen sisällyttäminen osaksi folkloristista uskonnollista mystiikkaa anna sille mitään lisäarvoa.

Lopuksi, kansanedustaja Oinonen, kuinka kristillisen koulutuksen saanut ja epäilemättä kristillisiin arvoihin uskova diakoni on mielestänne voinut syyllistyä rikoksista hirveimpään?

JARMO JUNTUNEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.