Kuhmoista viedään taas

Jokunen viikko sitten sekä Jämsän että Kuhmoisten kuntapolitiikan taitajat kokoontuivat yhteiseen valtuustoseminaariin. Teema oli kuntaliitos.

Lehtitiedon mukaan Jämsän valtuuston puheenjohtaja kertoi, että Jämsää ei nyttemmin kuntaliitos kiinnosta.

Saman uutisen mukaan Kuhmoisten valtuuston puheenjohtaja Mira Jokinen ei muuta uskaltanut kertoa kuin että Kuhmoinen pohtii asiaa joskus syksyllä. Jokinen ei varmaankaan ymmärtänyt, että hänen kuntansa on jo junasta myöhästynyt!

Molemmat puheenjohtajat ovat jotenkin perillä siitä, että vahvaksi peruskunnaksi itseään luuleva Jämsä on talouden kannalta jo jokseenkin saattohoidossa ja että Kuhmoisilla on enemmänkin varoja kuin mitä sen tase kertoo.

Tästä huolimatta maanantaina 5.5. Jämsän valtuusto käsitteli yllättäen virkamiesvalmisteltua asiaa kuntaliitosselvityksen aloittamisesta heti.

Asia etenee kuten soten yhteistyöalueen perustaminen viitisen vuotta sitten. Jämsällä oli silloinkin ohjat käsissä. Kuhmoisten päättäjät eivät ideaa edes ymmärtäneet.

Ikävintä asiassa on kuhmoislaisen kannalta, että Jämsä jyrää taas kerran kyvyttömän oman kunnanvaltuustoni. Kuhmoisten kunnanvaltuusto on esittänyt valtioneuvostolle jo alkukeväällä, että Kuhmoisten mahdollinen kuntaliitossuunta on Pirkanmaa. Jämsä ei tätä tahtoa kunnioita.

Jämsä halunnee vain siirtää Kuhmoisten omaisuuden Jokilaakson Terveys Oy:lle.

Jään odottamaan kuntani päätöstä. Taasko antauduttiin ehdoitta?

Kari Keskinen

Kuhmoinen

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 20.5.

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.