Kuhmoisten Sanomien alamäki

Voisin hieman täydentää Keskisuomalaisen 2.10. julkaisemaa uutista. Kuhmoisten Sanomat on lukijoiden suosima, toimituksen mahdollisuuksiin nähden hyvä lehti. Yli 2900 tilajaa 2500 asukkaan pitäjässä ei ole huono saavutus.

Lehden taloudellinen alamäki alkoi, kun lehtiyhtiön hallitus hupeloi noin 100 000 euroa lehden edellisen päätoimittajan, Ulla Kauhasen, erottamiseen. Vanhat osakkeenomistajat antoivat toimitusjohtajan ja hallituksen jatkaa mutta eivät maksaneet laskua.

Rahat koottiin uusille omistajille suunnatulla osakeannilla, jossa lehtiyhtiön kokonaisuus unohtui. Rahaa ei koottu ”Ullan kolehtia” enempää. Kun sitten toimiston loppuun ajettu atk-kalusto jouduttiin uusimaan, se oli tehtävä velaksi, mikä oli omiaan rasittamaan yhtiön taloutta.

Toisesta esimerkistä käy varmaan seuraava: Olen toiminut kuusi vuotta Kuhmoisten Sanomien päätoimittajana, ja tänä aikana lehti ei ole järjestänyt yhtään ainoata levikkikampanjaa tilaajakunnan kartuttamiseksi. Kun olen esittänyt tilauskampanjoiden käynnistämistä, toimitusjohtajan ja yhtiön hallituksen suhtautuminen on vaihdellut välinpitämättömästä vihamieliseen. Tilaajapotentiaalia kyllä olisi vaikkapa niiden 10 000 ihmisen joukossa, jotka viettävät vapaa-aikansa Kuhmoisissa.

Päätoimittajan vakanssin lopettaminen oli tapa erottaa päätoimittaja Vesa Koivu. Sitä osoittaa se törkeä kohtelu, jota olen saanut osakseni lehtiyhtiön sisällä. Samoin se, että yhtiö olisi saanut koottua vuoden 2014 tilinpäätöksen vaatimat säästöt myös päätoimittajan vapaehtoisen palkanalennuksen kautta, tämä ei yhtiön hallitusta kiinnostanut.

Kuhmoisten Sanomat Oy:n hallitus on saanut lehtiyhtiön talouden kuralle, ja nyt se haluaa osoittaa osaamistaan lehden toimittamisessa. Pidän huonona, että maallikot, joiden kiinnostus kohdistuu kunnallispolitiikkaan, käyttävät päätoimittajan valtuuksia.

Vesa Koivu

Kuhmoisten Sanomien päätoimittaja 2008–2014

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Sotiemme kaatuneita on usein luetteloitu väärin

Mielipide: Toinen aste on toista maata

Mielipide: Kelpaako siirtymärahaston JTF Keski-Suomellekin?

Mielipide: Lentoja tarvitaan

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jyväskylä ansaitsee kasvun

Mielipide: Tarton rauhasta 100 vuotta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.