Kuka voitti tai hävisi vaalit?

Vaaleja on ollut peräkanaa lähes vuoden välein. Vaikka tulokset muuttuvatkin, ei Ylen linja muutu. Nyt studioon oli raahattu Olli Aunola, jonka epävarmat "asiantuntijakommentit" eivät varmaankaan olleet näistä vaaleista. Sama koski erilaisia haastatteluja etenkin Isossa Pajassa. Esko Antola oli hänkin täysin kuutamolla ja hänet raahattiin studioon myös aamulla.

SDP ja Kepu menettivät eduskuntavaaleihin 2007 verrattuna yli 626 000 ääntä ja 8 prosenttia kannatusosuuden. Katastrofi on molemmille täysin kiistaton. Kokoomus on selvä voittaja, se on ylivoimaisesti suurin puolue ja maailmantalouden historian suurimman taantuman aikana valtiovarainministeripuolue nostaa kannatustaan esim. eduskuntavaaleihin nähden: tämä meni toimittajilta täysin ohi.

Timo Soini keräsi yli 80 prosenttia puolueensa äänimäärästä. Kristillisdemokraatit ovat täysin marginaalinen ryhmä: he saivat n. 70 000 ääntä, mutta yhden paikan kun esim. kokoomus sai yli 5 kertaa enemmän ääniä, mutta vain 3 paikkaa. Vasemmistoliitto on jo käytännössä sulanut pois ja romandusta kuvaa vasemmiston yhteiskannatus, se on lähes sama kuin kokoomus yksinään.

Jutta Urpilainen sanoi tuloksen selvittyä katsovansa peiliin, en tiedä mitä hän sieltä mahdollisesti löytää, mutta nyt olisi ollut tuhannen taalan paikka tehdä yltiöpopulistista oppositiopolitiikkaa maailmantalouden taantuman varjolla. Kyllä sitä kovasti yritettiin mm. TV-kameroiden edessä eduskunnan kyselytunneilla mutta pieleen meni ja tosi raskaasti. Kannatus on nyt 17,5 prosenttia ja kukaan ei vieläkään tunnista Ari Korhosta. Jos Nitro-Mitron vaikutus otettaisiin demareilta pois, luvut olisivat olleet vieläkin karmaisevammat. Jarmo Korhonen on yhtä lailla varjojen mailla, viimeksi itkuvirsi puoluekokouksessa riitti, saa nähdä miten nyt käy?

Kohta me kaikki maksamme Ylen pakkomaksua ja se pännii erityisesti. Seuraan aikaani television välityksellä, mutta en voi edelleenkään vaikuttaa laatuun. On se uskomatonta, että Yle ei uudistu, ihme oli ainoastaan se, ettei kommentoivien desanttien joukkoon kelpuutettu Hemanusta tai hänen aikalaisiaan. Tosin heidän henkistä jälkikasvuaan oli nyt ruudussa yllin kyliin, mutta substanssiosaaminen jäi puuttumaan.

JUHA MÄKINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Pelastetaan edes taimen

Pyrstötiainen piristi harmaata päivää. Kuva: Sirpa Jyske

Lyhyet

Tilhi. Kuva: Kari Manne

Lyhyet

Lukijan kuvatVikkelä kärppä. Kuva: Markku Parantainen

Pilvet loimuaa Muuramessa. Kuva: Jorma Soininen

Halla-aho halusi Sipilän hallitukseen

Suuria hankkeita

Kirjallisuuden kuninkuusravit

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.