Kuljetuspalvelu ei Laukaassa toimi asianmukaisesti

”Taksiherrat” kirjoittivat Laukaan kuljetuspalveluista (Ksml 1.3.). Asiassa on faktaa seuraavat seikat :

1. Ote viranhaltijapäätöksestä: Laukaan kunta ja Jyväskylän Aluetaksi Oy ovat neuvotelleet uuden vammaispalvelulainlain ja sosiaalihuoltolain mukaisten kuljetusten tilaussopimuksen.

Sopimus on voimassa 1.1.2012 lukien toistaiseksi.

Sopimus on siis nimeltään VPL ja SHL-kuljetusten tilaussopimus, eli asiakkaan kannalta se kattaa ainoastaan taksin tilauksen, ei mitään muuta.

Sopimuksen on allekirjoittanut kaksi osapuolta, Laukaan kunnan puolesta sosiaalijohtaja Vuokko Hiljanen ja Aluetaksi Oy:stä toimitusjohtaja Esa Niemi.

2. VPL:n mukaisten asiakkaiden kannalta Laukaan kunnassa kuljetuspalvelu ei toimi asianmukaisesti Aluetaksi Oy:n kautta välitettynä ja järjestettynä.

Siksi Laukaan kunnalla on lain mukaan velvollisuus järjestää kuljetukset siten, että asiakas saa palvelun siinä laajuudessa kuin hän sen tarvitsee ja vieläpä hänen tarvitsemana ajankohtana. Kunta päättää palvelun järjestämistavan, ei Aluetaksikeskus Oy.

3. Eduskunnan oikeusasiamiehen mukaan VPL:n mukaisten kuljetusten tilaamisesta ei saa periä minkäänlaista välityspalkkiota, se on mahdotonta.

Asiakkaan maksaman omavastuu-osuuden, joka on paikallisliikenteen taksan mukainen, tulee kattaa kaikki VPL-kyydityksestä ja sen tilaamisesta aiheutuneet kulut. Asiakkailta on myös peritty jonotusajalta maksu, se käy ilmi puhelinlaskusta.

Tarja Al Hanan

Laukaa

Jan Hänninen

Vihtavuori

Tuija Takala

Laukaa

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lapset on syytä hankkia ajoissa

Lyhyet

Turvapaikan perusteet on määritelty laissa

Hävittäjät vai ohjukset Suomen turvaksi?

Uskalla yrittää ja ole rohkea!

Kohtuus ja oikeus ovat demokratian perustaa

Kiusaamista pitää vähentää

Metsä on meidän mahdollisuutemme

Ilmastonmuutoksesta kannattaa välittää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.