Kulttuurilla roolinsa menestyksen tekijänä

Eikö kulttuuri ole tärkeää? (Keskisuomalainen 12.1. kulttuurisivuja 1, urheilusivuja 5.)

Kulttuurin rooli on noussut tärkeään asemaan menestyksen ja hyvinvoinnin kannalta: Luova ja osaamisintensiivinen yhteisö on perusta menestymiselle. Myös talouden kulttuuristuminen ja kulttuurin markkinaistuminen nostaa keskusteluun markkinaperustaisena taiteen tuottamisen näkökulman. Kulttuuriosaamista tarvitaan!

Luovaa taloutta tutkinut Markku Wilenius (2004) toteaa, että luovan talouden yhtenä perusajatuksena on kulttuurin ja yritysten yhteistyön lisääminen sekä kulttuuriosaamisen ja sen roolin merkityksen tunnistaminen yhteiskunnassa ja taloudellisessa toiminnassa. Kuitenkaan kulttuurin merkitystä talouskehitykseen ei ole otettu riittävästi huomioon vaikka kulttuuri- ja taidealojen painoarvo esimerkiksi yrittäjäpotentiaalina on selvästi havaittava ilmiö.

Luova talous ja kulttuurinen yrittäjyys ovat tämän ajan tutkimuksen ja kehittämisen kohdeilmiöitä. Kulttuuriosaaminen on tärkeää koko kansantaloutemme kannalta ja siihen liittyy toimiva infrastruktuuri kuten asianmukainen konserttitalo Jyvässeudulle. Nyt on sen rakentamisen aika.

Ritva Lukkarinen Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

Suomen puolesta Euroopan unionissa

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

Haittaan liittyy uhka

Pidetään seurakunnassa syli avoimena partiolaisille

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.