Kulttuurille upea tila Äänekoskella

Äänekosken vireä kulttuuri- ja harrastustoiminta on saanut ansaitsemansa uusitut tilat Koskelan Setlementin remontoituun toimintakeskukseen. Liki 50-vuotias rakennus on remontoitu kolmella miljoonalla eurolla, ja uutta tilaa on rakennettu liki 200 neliötä.

Uudistetussa Koskelassa riittää vilskettä aamusta iltaan. Tiloja käyttää yli 2 000 kaupunkilaista pienistä kerholaisista eläkeläisiin.

Mittavaan remonttiin ryhtyminen on ollut Suomen Setlementtiliittoon kuuluvalta yhdistykseltä rohkea teko. Valtion tukea remonttiin tuli reilut 600 000 euroa, mitä voi pitää merkittävänä summana ja tunnustuksena toiminnan vaikuttavuudesta. Äänekosken kaupunki on taannut 30 vuoden remonttilainan.

Koskela tunnetaan Keski-Suomessa ennen muuta tanssinopetuksestaan, onhan Koskelan tanssi Keski-Suomen vanhin toimiva tanssikoulu. Vuokko Savolaisen perustaman koulun oppilasmäärä on ollut kasvussa koko 41-vuotisen taipaleen ajan; nykyisin harrastajia on satoja.

Äänekoskelaisten kulttuuriharrastajien esityksiä kannattaa käydä katsomassa muualtakin maakunnasta. Esimerkiksi viime vuoden marraskuussa ensi-iltaan tullut kaupungin 100-vuotisjuhlanäytös oli huikea spektaakkeli, jossa musiikin, teatterin, tanssin ja kuvataiteen harrastajat näyttivät kykynsä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Raideinvestoinnit ovat nyt järkeviä

”Kolmatta tietä” ei ole eikä tule!

Lupaukset on pidettävä ja hinnankorotukset peruttava

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Viesti oppilasarvioinnista kulki sinne minne pitikin

Lyhyet

Yhteistyö vai kilpailu?

On hienoa, että numeroarviointi aikaistuu

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.