Kuluuko Sipilän hallituksen aika arvellessa?

Aika kuluu arvellessa, päivä päätä käännellessä, muistutti kunnioitettu saksan kielen opettajamme aikoinaan huomatessaan opiskelumme vaativan pientä kannustusta.

Vuosi on kulunut hallitusneuvotteluissa 14.5.2015 sovittujen kahden asian valmistelusta: ”Hallitus tarkentaa kokonaisturvallisuuden kannalta merkittävien maa-alueiden ja kiinteistöjen hankintaan sekä kaksoiskansalaisuuteen liittyvää lainsäädäntöä”.

Valtion korkein johtohan oli todennut keväällä 2015 ns. kolmansien maiden kiinteistöhankintaan liittyviä ongelmia, joihin päätettiin puuttua kuluvalla vaalikaudella.

On selvää, että Suomen tulee korjata nykyinen ”laiton” tilanne. Lailla olisi runsaasti myönteisiä vaikutuksia, kielteisiä on vaikea edes kuvitella.

Lain säätäminen ei vaikeuttaisi lakeja kunnioittavien ulkomaisten yritysten toimintaa Suomessa. Liiketoimintaa on mahdollista harjoittaa vuokraamalla siihen tarvittavat alueet ja tilat.

Lailla olisi myönteisiä vaikutuksia turvallisuuspolitiikkaan ja huoltovarmuuteen turvaamalla edellytykset poikkeusolojen toimintaan.

Vaikutukset oikeuspolitiikkaan ja sisäiseen turvallisuuteen näkyisivät turvallisuuden parantumisena sekä viranomaisten yhteistoiminnan tehostumisena ja rikollisuuden torjumisena.

Elinkeinopolitiikassa laki vähentäisi rahanpesun ja harmaan talouden mahdollisuuksia sekä lisäisi verotuloja. EU-politiikkaa se yhtenäistäisi sekä kehittäisi sisäistä toimintakykyä.

Ympäristöpolitiikassa laki vähentäisi maallemme vieraiden toimintaperiaatteiden lisääntymistä kaavoitukseen ja rakentamiseen.

Julkisuudessa asiasta on oltu viime aikoina hiljaa. Oikeusministeriössäkö lakia valmistellaan?

Tämä antaakin aiheen huoleen: Kuluuko aika arvellessa, päivä päätä käännellessä?

Hannu Luotola

prikaatikenraali evp

Saarijärvi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.