Kumileimasimia on nähty jo tarpeeksi

Pentti Tossavainen kirjoitti (Ksml 24.9.) Jyväskylän ja Säynätsalon poliittisista asioista ansiokkaasti. Olen samaa mieltä 100-prosenttisesti.

Olen seurannut Jyväskylän kunnallispolitiikkaa 30 vuotta ja aina ihmetellyt eräiden virkamiesten käytöstä ja luuloa siitä, että ne voivat tehdä mitä haluavat unohtaen, että heidän pitäisi olla veronmaksajien palvelijoita. Selvityksinä jonkun palvelun saneeramisesta tai lopettamisesta vääristellään jopa muunnettua totuutta säästöistä.

Luottamusmiesten tulisi ottaa selvää asioista eikä olla kumileimasimia. Joskus tuntuu, että valtuustoon mennään isoilla mainosbudjeteilla, mutta sittenolla köllötellään vain. Ja virkamiehet saavat päättää ja antaa millaisia selvityksiä tahansa. Kaikki uskotaan ja päästetään läpi ottamatta selvää, onko asia näin. Ryhtiä päätöksentekoon! Ei pidä uskoa vaan ottaa asioista selvää.

Mielenkiintoista on nyt seurata hallinnonuudistusta: ketkä saneerataan. On keskityttävä isopalkkaisiin paperinpyörittäjiin eikä mihinkään sihteeritason irtisanomisiin.

Antti Saarinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.