Kumppani kadoksissa eli työpaikat piilossa

Harva tunnustaa ihan julkisesti etsivänsä kumppania. Minusta siinä ei ole mitään hävettävää. Sen oikean löytäminen on nykyään vain niin kovin vaikeaa.

Moni etsii kumppania, jonka kanssa voisi jakaa tärkeitä asioita, ponnistella yhdessä tavoitteiden eteen, olla tukena vaikeinakin hetkinä ja iloita onnistumisista. Toisinaan syvä kiintymys voi olla jopa rakkautta parempi vaihtoehto. Tiivis yhteistyö on kumppanuudessa hyväksi, mutta joustavuutta ja aikaa itselle pitäisi löytyä myös vaivatta ja arvot pitäisivät olla samankaltaiset, jotta yhteiselo sujuisi mutkitta.

Etsinnässä on monesti kokenut kumppani, jonka kanssa halutaan sitoutua. Vakituinen suhde olisi monelle lottovoitto, sillä kukapa haluaisi lyhyitä suhdekokemuksia, jos etsii jo pysyvämpää kumppanuutta. Kokemusta omaava kumppanin etsijä on valmis haasteisiin, eikä hän heitä pyyhettä kehään ensimmäisten vastoinkäymisten yhteydessä.

Huumori kumppanuudessa on hyväksi, sillä sitä tuskin on arjessa koskaan liikaa. Kumppanin etsijä usein toivoo, että hänet nähtäisiin pintaa syvemmältä; positiivinen asenne, rehellisyys, kokemus ja luotettavuus pitäisivät olla koulutusta tärkeimpiä arvoja.

Mielenkiintoisen ja nuorekkaan kumppanin löytäminen on toden totta vaikeaa, varsinkin, kun kemiat ja yhteiset mielenkiinnonkohteet pitäisivät mahdollisimman hyvin sopia yhteen.

Joskus täydellinen kumppani löytyy ystävien avulla. Se on ihan luonnollista ja hyväksyttävääkin, sillä julkisilla paikoilla kumppanin etsiminen saa monesti karjamarkkinafiiliksen: katsotaan vain papereita, verrataan saavutuksia ja pisteitä, eikä halutakaan tutustua ”kilpailijan” luonteeseen ja/tai motivaatioon.

Kuka keksii tehokkaita keinoja kumppaneiden löytämiseksi, ansaitsee jonkin mitalin. Tahoja, jotka auttavat näiden piilossa olevien kumppaneiden, eli työpaikkojen löytämisessä, voisi olla enemmän – töitä olisi totisesti tarjolla!

Tuija Telanne

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.