Kunta on vain kuntalaisia varten

Kunnanjohtaja-emeritus Markku Forss Vesannolta kirjoitti hienoja ajatuksia yhdenvertaisuudesta ja paikallisdemokratiasta kuntalaisen näkökulmasta katsottuna (Maaseudun Tulevaisuus 26.9.).

Markku Forss jos kuka tietää kokemuksesta, että kunnat ovat kuntalaisia varten – eivät markkinatalouden rahoittajia ja kansalaisten elämää vaikeuttavia auktoriteettejä ja veron kiskojia. Siihen johtaa ministeri Henna Virkkusen (kok.) kuntaliitosvouhotus. Suurkunnat veisivat lopunkin vallan ja mahdollisuudet syrjäseutujen ihmisiltä.

Vaalien alla on kansalaisten hyvä tietää, etteivät nykyiset päämäärät palvele sitä tarkoitusta, mitä varten ne on aikoinaan luotu.

Kunta on pelkästään sen alueen kuntalaisia varten ja valtio kaikkia kansalaisia varten ja molempien päätehtävä on huolehtia, että kansalaiset saavat oikeutta, tasa-arvoisuutta ja mahdollisuudet hyvään elämään, yrittäjyyteen ja työhön.

Perussuomalaisilla on ainakin tahto muuttaa politiikkaa niin, että valta palautuu markkinavoimilta kansalle ja kansa päättä itse mitä haluaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Helppo ja hyvä teko

Hallituskolmikon tarjoamat vastaukset eivät vakuuta

Ystävien merkitys

Mikä kuntapäättäjiä oikein vaivaa?

Lyhyet 15.7.

Lyhyet 15.7.

Hyönteiskato voi iskeä ihmiskuntaan todella nopeasti

Rakkaan läheisen lähtö on aina iso muutos

Syrjäytyminen juurihoitoon

Lyhyet 14.7.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.