Kuntaliitoksen hyödyt vielä tulematta

Jyväskylän seudun mittava kuntaliitos tehtiin vuosia sitten, mutta kaupungin talous mataa entistä huonommalla tasolla. Liitoksen myötä luvattiin saatavan synergiahyötyjä ja tehokkuutta toimintoihin, mutta tuloksena ovat olleet pelkät palvelujen heikennykset, veronkorotukset ja velanotto. Niitä on luvattu tulevan vielä lisää.

Kaupungin työntekijöiden määrä on noussut kuntaliitoksen jälkeen nopeammin kuin sen asukasluku, vaikka piti tapahtua päinvastoin.

Yksityisellä sektorilla, joka rahoittaa julkisen sektorin, tarkastellaan jatkuvasti toiminnan tehokkuutta, ja tehdään tarvittaessa lisäpanostuksia tai saneerataan. Siihen vaikuttaa paljon ulkoinen ympäristö, kuten vallitseva taloustilanne. Uudessa Jyväskylässä näin ei ole tapahtunut.

Pentti Tossavainen (Ksml 4.9.) nosti esiin hallinnon vähentämisen, joka olisi mielestäni pitänyt tehdä jo vuosia sitten. Kaupunginjohtaja Markku Andersson viittasi taannoin asiaan, että kaupungin organisaatio olisi kovin erinäköinen, jos se tehtäisiin nyt puhtaalta pöydältä. Minua ja useita muitakin toiminnan rahoittajia kiinnostaisi tietää, minkälainen organisaatio olisi puhtaalta pöydältä tehtynä?

Veronmaksajan näkökulmasta käsittämätön 5 vuoden irtisanomissuoja päättyy pian. Mikä estää tekemästä tarvittavia hallinnon muutoksia Jyväskylässä?

Petteri Heinonen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.