Kuntapoliitikot tumpeloivat, kuntalaiset maksavat

Keski-Suomen Verkkoholding Oy (KSVH) on saanut Pohjanmaan käräjäoikeudelta luvan saneerausmenettelyn aloittamiselle (KSML 12.5.). Omistajakunnat (Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Konnevesi, Kyyjärvi, Luhanka, Multia, Petäjävesi, Pihtipudas ja Toivakka) ovat antaneet 30 miljoonan euron takaukset yhtiölle.

Kunnilla kysymyksessä ovat 55–60 miljoonan euron kokonaistappiot.

KSVH on ottanut saneerausmenettelyä varten kirjanpidollisesti kontolleen liiketoiminnan tappiot ja pyrkii näin näyttämään tytäryhtiönsä Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n (KSVV) toiminnan kannattavaksi. KSVV:n tulevaisuus ei ruusuiselta näytä, sillä se tuskin selviää edes toiminnan ylläpitokustannuksista vähäisten liittyjien tulorahoituksella. Löytyykö KSVV:lle ostajaa näillä lähtökohdilla?

Yhtiöiden viimeisten vuosien tilintarkastaja ei ole löytänyt tarkastuksissaan kaikkea tarpeellista evidenssiä eli näyttöä ja kyennyt tekemään johtopäätöksiä siitä, sisältävätkö yhtiön toimintakertomukset olennaisia virheitä.

Saneerauksessa velkoja leikataan usein siten, että velallinen selviää jäljelle jäävästä osasta. On mielenkiintoista tietää, mitä velkoja mahdollisessa hyväksytyssä yrityssaneerauksessa leikataan.

Tälläkin menettelyllä kymmenen osakaskunnan veronmaksajat rahoittavat tämän kuntapoliitikkojen osaamattomuuden.

Kysymys ei ehkä ole vain epäonnistuneesta liiketoiminnasta. Matkan varrellahan on tullut lukuisia hallinto-oikeuksien ja viestintäviraston päätöksiä, joissa todettiin lainvastainen toiminta. Toimintaa kuitenkin jatkettiin jääräpäisesti ja saatettiin osakaskuntien talous ja veromaksajat entistä tukalampaan tilanteeseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Jyväskylä ansaitsee kasvun

Mielipide: Tarton rauhasta 100 vuotta

Mielipide: Pakkia parkkihallille

Lyhyet

Mielipide: Suomen tulevaisuus nojaa osaamiseen

Hyvinvointivaltion tulevaisuus

Lyhyet 24.5.

Lyhyet 24.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.