Kuntauudistusta ripaskan tahtiin

Aikoinaan itänaapurissa vaikutti kaksi historian verenpunaisille lehdille jäänyttä merkkihenkilöä. Ihannevaltakunnan pääarkkitehdit Lenin ja Stalin pyrkivät repimään pienet kansat juuriltaan ja jauhamaan ne neuvostomyllyssä ihannevaltakunnan iskurikansalaisiksi.

Suurella kuntaremontilla Suomesta pyritään rakentamaan taannoisen itänaapurin kaltaista Ihannevaltiota, tosin mittakaava on pienempi. Voimakaksikkomme Katainen & Urpilainen yrittää repiä kuntalaisia juuriltaan. Kristityt, herraruotsalaiset ja viherpiipertäjät seuraavat katseella ja pitävät kynsin hampain kiinni Audin takapenkistä.

Kansalaisten juuria ei onnistuttu repimään hajalle Neuvostoliiton satelliiteissa Itä-Euroopassa. Rintapieliä painaneet iskurityöläisten kunniamerkit eivät arpeuttaneet revittyjä juuria.

Kataisen mukaan Sipilän kädenojennukseen ei voi tarttua, kun nyt on muka niin kova kiire. Kiire on siksi, että tämä kuntien lahtaus pitäisi saada toteutettua ennen vaaleja. Vaalien jälkeen se ei enää ole mahdollista. Silloin suuruudenhullut ovat pudonneet jalustaltaan.

Kokkareiden ja demarien perälauta on jo pitkään vuotanut perssuomalaisille ja kepulle. Kohta taitavat jo laidatkin pettää, kun voimakaksikko ojentaa syöttejä opposition johtajille.

Kari Kääriäinen

Varkaus

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kohtuuden pitää riittää – työelämässäkin

Lyhyet

Kulmuni on paras johtaja keskustalle

Lyhyet

Kolumni: Jyväsjärvi ja Rantaraitti ovat Jyväskylän keuhkot

Äänestäjien tahdosta viis

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.