Kuokkalassa kohti kirjastoa

Kuokkalan ja Pohjanlammen koulut yhdistävään laajennusosaan on nyt tulossa kirjastotila vuonna 2018. Silloin todennäköisesti jo lähes 20 000 asukkaan kaupunginosa, Kuokkala, saisi jo vuonna 1985 rakennusmessuilta lähtien alueelle muuttaneille luvatut kirjastotilat. Suunta on oikea ja uutinen ilahduttaa.

Päivisin tila olisi suunnitelmien mukaan koulun käytössä, erityisenä ATK-tilana ja monipuolisena koulukirjastona. Muuna aikana sen olisi tarkoitus toimia itsepalvelukirjastona. Tila on niukka, ja vaatinee kirjastoauton jatkossakin alueen palveluiden turvaamiseksi. Monikäyttöisyys tukee alueen toimintaa.

Koska ei ole olemassa itsekseen toimivaa kirjastoa, kuten itsekseen toimivaa kauppaa tai tehdasta, odotus on, että tilan valmistuessa meillä olisi ammattimaista henkilökuntaa kuromassa tuhansien lasten viiden vuoden kirjastonkäyttövajausta, vastaamassa ikääntyneiden tarpeisiin ja palvelemassa perheiden tarpeita.

Kirjasto palvelee myös kuntatietopisteenä, ja tarvitsee lehtilukusalin kouluopetuksen, mutta myös esimerkiksi alueen pienituloisten ja työttömien tueksi.

Tervehdimme ilolla Kuokkalan kirjaston suunnitelmaa, ja odotamme jatkoa myös terveyspalveluiden suunnitelmille.

Jukka Hämäläinen

Irma Hirsjärvi

Tuulia Ikkelä-Koski

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tekeekö seksuaalikasvatus nuorista helppoja uhreja?

Tulevaisuuden hoiva

Ei auta pelkkä raha ja mitoitus

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.