Kuuluuko kulttuuri kaikille?

Osallistuttuani Jyväskylän Kesän avajaiskonserttiin jäi mieltäni askarruttamaan ihmisten eriarvoisuus kulttuuritapahtumien käytössä. Enemmistö konserttiin osallistujista näytti olevan paikalla jonkun muun kustantamana kuin omalla pussillaan.

Uskon, että merkittävänä osasponsorina olimme me veronmaksajat. Hienon konsertin ajan mielessäni pyöri Arvo Salon 60-luvulla esittämä ajatus, että kulttuuri kuuluu kaikille.

Eikö Jyväskylän Kesä voisi aloittaa festivaaliaan esimerkiksi isolla ulkoilmakonsertilla, johon kaikilla halukkailla vakituisten etuoikeutettujen lisäksi olisi mahdollisuus päästä? Tuskin ilmaiskonsertti tulee kokonaisuudessaan yhteiskunnalle kalliimmaksi kuin nykyinenkään järjestely.

Jyväskylällä on hieno sinfoniaorkesteri, mutta käsiohjelmani mukaan se ei esiinny tänä vuonna ollenkaan Jyväskylän Kesän tapahtumissa. Vakituisena konserteissa kävijänä tiedän, että orkesteri pystyy esittämään hyvinkin monipuolista musiikkia.

Ymmärrän kyllä, että on hyvä kuulla monenlaista musiikkia. Silti ihmettelen, miksi kaupunkimme oman orkesterin osaamista ei käytetä tänä vuonna Jyväskylän Kesässä.

Olenkohan saanut auringonpistoksen, kun hyvästä musiikista huolimatta ihmettelen Jyväskylän Kesää?

SEIJA-SISKO HUUSKO Jyväskylä, Palokka

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Parempaa salaattia!

Monilta tuntuu unohtuneen, miksi joulua vietetään

Voiko koulun joulujuhla kirkossa olla lainvastainen?

Oppositiossa on mukavaa

Lyhyet

Oma auto kaupan pihaan?

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.