Kysymyksiä ministeri Ihalaiselle

Työmininisteri Lauri Ihalainen, kävitte Tammikuun kihlaus -tapahtumassa Jyväskylässä pääministeri Jyrki Kataisen kanssa puhumassa hallituksen tavoitteista nuorten, syrjäytyneiden, vajaakuntoisten ja ikääntyvien työllistämisen tärkeydestä. Painotitte erityisesti syrjäytyvien nuorten saamista työelämään.

Toimiiko alaisuudessanne toimiva Jyväskylän TE-toimisto nyt johtamanne ministeriön tavoitteiden mukaisesti, kun se on päättänyt vähentää Jyväskylän katulähetyksen palkkatukia katsomalla sen toiminnat kilpailulainsäädännön mukaiseksi elinkeinotoiminnaksi?

Katulähetys joutuu TE-toimiston päätöksen johdosta karsimaan erityisesti nuoret pois työllistetyistä ja supistamaan toimintaansa kokonaisuudesaan merkittävästi (Ksml 2.2.).

Olisiko ministeriön syytä tehdä vastaavat TE-toimistojen vallassa olevat päätökset keskitetysti ja aikooko ministeriö tutkia tätä Jyväskylän tapausta, jotta se mahdollisesti muuttuisi?

Jos päätös on mielestänne oikein, kuinka hallitus aikoo silloin tukea elinkeinonharjoittajien toimintaa normaaliin palkkatyöhön välittömästi soveltumattomien henkilöiden (erityisesti nuorten) työllistämiseksi?

Jorma Kemiläinen

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Kaukolämmön kilpailukyvystä huolehdittava

Mielipide: Liikenteeseen saatava ennakoivaa silmäpeliä

Mielipide: Tasa-arvo ei ole kehollista

Lyhyet

Lyhyet

Korona vallan välineenä?

Mielenterveys- palvelut nyt tiukassa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.