Lähimmäistään on autettava

Ystäväni Lahdessa sanoi eräästä alkoholistinaisesta minulle ja vaimolleni: ”Älkää auttako tota ihmistä. Se on niin huono ihminen”.

Meidät on opetettu lapsesta saakka pätemään koulussa, urheilussa jne. Jos ei ole riittävän hyvä tai onnistunut koulussa tai elämässä, ei ole oikein minkään arvoinen. Ihmisen arvoa mitataan usein oudoilla mittareilla.

Raamatusta ollaan montaa mieltä, samoin Jeesuksen opetuksista. Mutta tuleeko sinua auttaa, jos olet epäonnistunut elämän tiellä? Tai pitääkö sosiaalihuollon auttaa vähätuloisia vai ei? Onko sinua autettava, joka olet koditon, työtön tai sairas?

Jos Suomen sosiaalihuolto lopettaa auttamisen ja lyö ovet kiinni, on hätä monella pienituloisella. Monissa maissa nähdään nälkää.

Tämä sama Jeesus, jota monet pilkkaavat jouluisin rikkomalla joulurauhan, opettaa meitä:

”Sen tähden kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille, sillä tämä on laki ja profeetat”.

Hän haluaa, että ihmiset auttaisivat toisiaan, olivatpa he millaisia hyvänsä. Ihmisen arvoa ei mitata keskiarvonumeroilla, vaan ihminen on arvokas karvoineen päivineen juuri sellaisena kuin on.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Myös yksityishenkilöiden veronkierto estettävä

Masennuksesta ja surusta

Venäjä, idästä ei mitään uutta

Lyhyet

Tulevaisuuden työelämä kaipaa ”sosiaalisia nörttejä”

Lyhyet

Jätemaksu peritään moneen kertaan

Ilmastoasiat pöydälle, nyt!

Työpaikalla kiusaamista ei pidä sietää

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.