Lämmin kiitos kaikille varhaiskasvattajille

15 vuotta sitten alkanut varhaiskasvatuspalveluiden asiakkuutemme on päättynyt. Tahdon lämpimästi kiittää Jyväskylän kaupunkia ja Laukaan kuntaa näistä vuosista.

Perheemme neljä lasta ovat päässeet nauttimaan maailman parasta hoivaa, kasvatusta ja opetusta. Olen kiitollinen, että tässä yhteiskunnassa myös äidillä on ollut mahdollista tehdä uraa, johon hänellä on intohimo.

Näihin vuosiin mahtuu monia hoitopaikkoja ja monia tuttuja kasvoja. Meillä on kokemusta perhepäivähoidosta ja yksityisestä päiväkodista ja kaupungin päiväkodeista. Valinnanvapaus hoitopaikan suhteen on ollut tärkeää.

 

Aamu-uninen yksivuotias on turvallista jättää joka aamu samaan syliin, kuusivuotiaan kohdalla tarpeet ovat jo erilaiset. Erityisen kiitollinen olen siitä, että Laukaan kunta järjesti meille perhepäivähoitajan kotiin, kun lähdin tekemään väitöskirjaani. Yksivuotiaiden kaksosten ja kolmevuotiaan hoidon järjestyminen näin oli ainoa vaihtoehto, joka mahdollisti töihin palaamiseni.

Kiitos teille jokaiselle kasvatusalan ammattilaiselle, jotka olette rakkaimpiani hoivanneet. Teette maailman tärkeintä työtä. Yhtenäkään päivänä en ole epäröinyt jättää lapsiani teidän hoiviinne, vaikka eroaminen on joskus ollut vaikeaa sekä äidille että lapsille.

Kiitos arkemme ja kasvatusvastuun jakamista. Kiitos, kun olette nähneet lastemme yksilöllisyyden ja ainutlaatuisuuden, ja kiitos, kun olette kertoneet siitä ja päivän tapahtumista iltapäivisin.

Kiitos tärkeiden taitojen opettamisesta, kiitos sylistä, kyynelten kuivaamisesta, elämyksistä ja iloisista päivistä.

Elina Sillanpää

neljän lapsen äiti

dosentti, yliopistotutkija

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.