LYY 35 vuotta – täytä historian aukkoja

Lapin yliopiston ylioppilaskunta täyttää ensi vuonna 35 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi ylioppilaskunta julkaisee historiateoksen, jonka käsikirjoitus on valmis toukokuussa 2014.

Historiateokseen on tarkoitus koota kokoelma ylioppilaskunnan merkittävistä historian käännekohdista 1979 jälkeiseltä ajalta. Ylioppilashistoriassa haetaan Lapin kannalta merkittävää kulttuurihistoriallista tapahtumaketjua sekä kuvataan opiskelijamaailman merkitys Lapin kannalta.

Asiatietojen lisäksi teokseen tuodaan mukaan ihmisiä, elämänläheisyyttä, hauskoja tapahtumia, huumoria ja kuvia. Lapin ylioppilaskunnan toiminnassa on vuosien varrella ollut mukana satoja ja jopa tuhansia ihmisiä tavalla tai toisella.

Ylioppilaskunnan henkeä ja toimintaa pystyvät parhaiten kuvaamaan ne ihmiset, jotka ovat olleet toiminnassa mukana.

Toivon, että Lapin korkeakoulun ja myöhemmin Lapin yliopiston ylioppilaskunnan eri tehtävissä mukana olleet käyttäisivät hetken aikaa muisteluun.

Pyydän teitä lähettämään minulle pieniä kertomuksia ja kuvia vuosien varrelta. Sähköpostiosoitteeni on efalt(at)luukku.com.

Kirjoitusten pituus voi olla muutamasta rivistä 1-2 sivuun saakka. Toivon saavani muisteloita 15. joulukuuta mennessä.

Tarkempia tietoja löydät lyy.fi sivustolta kirjoittamalla kohtaan etsi sivustolta ”historia”. Historiateos ilmestyy painettuna kirjana syksyllä 2014.

Esko Fält

kasvatustieteen maisteri

historiateoksen käsikirjoittaja

Rovaniemi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.