Laajavuoren kehittämistä jatkettava

Laajavuori on hyvin pitkälti myyty. Uudella omistajalla on paljon hyviä suunnitelmia ja visioita. Mökkikylää, Jukuparkkia golfia ynnä muita ympärivuorokautista virkistyskäyttöä. Ja se on tosi hieno asia se. Johan täällä ennestään on laskettelukeskus, kylpylä, upeat lukemattomat lenkkipolut jylhissä maisemissa, kesäteatterit, valaistua ja valaisematonta latuverkostoa mielinmäärin, avantouintia, savusaunaa, hiihtokeskus jne. Toimintaa on monenmoista. Erittäin hyviä jo nämäkin. Hyppyrimäetkin on vielä.

Meitä on täällä jo nyt varmaan tuhansia, kerrostaloja tuhkatiheään, ja uusia on rakennettu ja rakennetaan edelleen. Puhumattakaan Laajavuoren kupeessa olevasta Haukkalanrannan uudesta omakotialueesta. Niitäkin on siellä pilvin pimein. Eli ihmisvirtaa piisaa.

Mutta nyt se asia, mitä täällä ihan taatusti kaivataan, ja jolle olisi tilaus. Nimittäin elintarvikkeita myyvä kauppa. Ei sen tarvitsisi olla marketti, vaan pienempikin riittäisi. Savelaan tulee aika paljon matkaa kävellä ruokakantamuksineen. Eikä läheskään kaikilla ole omaa autoa, eivätkä kaikki kykene edes polkupyörällä ajamaan, ainakaan talvella. Maitopurkille tulee hintaa, kun hakee sen linja-autolla.

Viitaniemen Siwassa ovet käyvät tiuhaan tahtiin menen sinne milloin vain. Kortepohjasta liike toisensa perään lähtee nostelemaan, ja ottomatin seinästä irtirepiminen oli lähtölaskenta.

Nyt siis äkkiä visioimaan Laajavuoreen elintarvikemyymälää. Sijainti olisi parempi kuin hyvä.

JUKKA HAUTAMÄKI Jyväskylä, Laajavuori

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Tekeekö seksuaalikasvatus nuorista helppoja uhreja?

Tulevaisuuden hoiva

Ei auta pelkkä raha ja mitoitus

Numerot kertovat aina ihmisistä, kokoomus

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.