Laatikainen aloitti loanheiton

Presidentinvaalikampanjaa ei ole paljon kehuttu jos ei moitittukaan. Yksi asia on ollut kuitenkin havaittavissa. Kampanja on pysynyt puhtaana.

Professori Erkki Laatikaisen kolumni Keskisuomalaisessa (16.1.) panee kuitenkin lopun tuolle kampanjan positiiviselle sävylle. Kirjoituksessa oli suunnattu täysi talikollinen presidenttiehdokas Sauli Niinistöön. Laatikainen käyttää sananvalintaa, joka ei sovellu edes toimituksen kesäharjoittelijalle, saatikka vuosikymmenien kokemuksen omaavalle entiselle päätoimittajalle.

Laatikainen syyttää Niinistöä vaalibudjetin suuruudesta. Niinistö lienee syytön siihen, että lahjoittajat tukevat hänen kampanjaansa. Samoin professori syyttää Niinistöä epäasiallisesta käyttäytymisestä presidenttinä, vaikka häntä ei ole ole vielä edes valittu. Omaan arvoonsa jääköön professorin kommentit Niinistöä äänestävistä kansalaisista.

Roiskeita lentää myös ehdokas Haaviston päälle. Laatikainen puuttuu hänen persoonaansa tavalla, joka sotii kaikkea sitä vastaan, mitä Suomessa pidetään tärkeänä kansalaisten yhdenvertaisuuden kannalta. On täysin asiatonta kokeneen journalistin alkaa jakaa presidenttiehdokkaita sopiviin ja sopimattomiin. Sen ratkaisee Suomen kansa.

Kun professori Laatikainen taannoin jäi eläkkeelle, hänen seuraajansa Pekka Mervola kertoi päämääränään olevan puolueeton Keskisuomalainen, joka palvelisi kaikkia lukijoitaan tasapuolisesti.

Kun päätoimittaja Mervola nyt päästää Laatikaiselta tämäntyyppisen kirjoituksen läpi, vetää hän samalla lehden toimituslinjauksen vuosiksi eteenpäin. Kirjoitus ei ollut ainoastaan Laatikaisen näkemys asioista, vaan mitä suurimmassa määrin myös Keskisuomalaisen kannanotto. Hartiavoimin töitä vaaditaan nyt Mervolalta tuon puolueetomuuden palauttamiseksi. Se on varmasti mahdollista, mutta aikaa se vie.

HEIKKI AUVINEN

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Lyhyet

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.