Laboratoriopalveluista

Vanhan Jyväskylän laboratoriopalvelut ovat tosi heikot. Kyllön ja Tapionkadun laboratoriot on lopetettu. Tällä hetkellä keskussairaalan ja torin tilat ovat käytössä. Torilla käy päivittäin 400 asiakasta. Jostakin syystä hissi on usein epäkunnossa. Huonokuntoiset ihmiset kainalosauvoilla tai rollaattoreilla yrittävät epätoivoisesti kiivetä kolmanteen kerrokseen. Tuntuu siltä, että pian verinäytteitä ja sydänfilmejä otetaan kadulla.

Miten käy sitten, kun maalaiskuntalaiset tulevat samojen palvelusten piiriin? Palokkaan olisi syytä avata näytteenottokeskus. Sieltä löytyy sairaalan pihasta runsaasti tilaa. Laboratorionhoitajien virkoja tulisi perustaa kymmeniä. Ei tänne kukaan tule kahden kuukauden pätkiin. Asuminen kahdessa paikassa on tosi kallista. Budjettien laatijoiden tulisi nyt ottaa lusikka kauniisti käteen.

TERTTU KOVANEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

LyhyetKesätapahtumat kiertoon, rallit Seinäjoelle, tangomarkkinat tänne.Ja Ailamarista kuningatarEn ole koskaan syönyt pizzaa tahi hampurilaista, en ole somessa, mutta pärjäilen. Sh, kun olen vältän näitä.

Kaupunki ei välitä melusaasteesta

Masennuseläkkeet ovat kestämättömällä tasolla

Psyyken lääkintä on viimeinen keino

Lyhyet

Kansallisarkisto, sotiemme historian tutkimus ja SS-olettamukset

Avoin kirjeeni kansanedustajille

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.