Laman kärsimyksiä 1990-luvulta

Jos emerituspäätoimittaja Erkki Laatikainen (6.12.) muistelee 1990-luvun pankkikriisiä tukalana aikana ja pelkäsi puolestaan, miltä tuntuikaan olla todellisen laman uhri ja menettää asuntonsa, omaisuutensa, työnsä ja useat myös perheensä ja kärsiä vielä tänäkin vuonna tämän seurauksista. Vaikka laman kokeneet kertoisivat kokemuksistaan, kukaan ei halua kuunnella eivätkä lehdet kirjoittaa. VARPU RANTANEN Jyväskylä, Vaajakoski Käyttäkää ihmiset heijastinta

Vieläkin kulkee näkymättömiä jalankulkijoita ilman heijastinta. Se ei ole vaara mikä näkyy, vaan se mikä ei näy hämärässä ja pimeällä. Ilman heijastinta.

Laittakaa nyt ne heijastimet heilumaan tai heijastinliivit käyttöön sekä valot pyöriin! Vielä ehtii, ennen kuin kevätaurinko ennättää valaisemaan maanteitä ja kulkuväyliä. Silloin ne viimeistään unohtuu.

Tässä ei ole muusta kyse, kuin omasta sekä toisten ihmisten turvallisuudesta liikenteessä.

ENSIO SAARELA Saarijärvi

Oma ajattelu jyrätään ryhmässä

Kansanedustaja Aila Paloniemi (kesk.) totesi mielipidekirjoituksessaan 10.12. mm: "Hallitusryhmien kansanedustajien pitää tukea hallituksen esityksiä, olivatpa ne sitten yksittäisen edustajan mielestä hyviä tai huonoja. Ainoa poikkeus ovat ns. omantunnon kysymykset."

Lausuma kuvastaa oikeistopuolueiden edustajien perimmäistä päätöksentekotapaa olipa kyse eduskuntatyöstä tai paikallisesta valtuustotyöskentelystä. Omaehtoinen ajattelu- ja päätöksentekotapa jyrätään ryhmäpäätösten toimesta. On siis aivan sama ketä kepulaista tulevissa eduskuntavaaleissa äänestää, koska kaikkien on oltava samaa mieltä asiasta kuin asiasta.

KAUKO TUUPAINEN Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet 26.5.

Metsäteollisuuden talousmetsät eivät sovellu luontoretkeilijöille

Suomi on ilmastorikollinen

Luonnon hävityksen kauhu odottaa meitäkin Laukaassa

Onko masentunut ihminen sairas?

Lyhyet 25.5.

Koulussa huomio perustaitoihin

Alle 18-vuotiaan työllistäminen on vastuullinen teko

Hallitusohjelmaan kansallinen talous- taidon ohjelma

Sain hyvää palvelua

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.