Lapsille varhaista ja oikeaa tukea

Elämme murrosten keskellä, ja siksi on tärkeää tehdä kauaskantoisia päätöksiä panostamalla varhaiseen tukeen.

Ihmislähtöisyys on sijoitus kaupunkiimme – kukoistavan inhimillisen pääoman lisäksi vältymme myöhemmiltä korjaavien toimenpiteiden kustannuksilta. Terapiapalveluiden monipuolisemmalla hyödyntämisellä panostamme ennaltaehkäisevyyteen. Tarjoamalla lisää yksilö-, pari- ja perheterapiaa sekä madaltamalla kynnystä palvelujen käyttöön tuetaan ihmisten arkea erilaisissa tilanteissa.

Tunne- ja vuorovaikutustaitojen opettaminen lapsille ja näiden teemojen käsittely perheissä auttavat voimaan paremmin ja selviämään vaikeistakin haasteista.

Tiedolla johtaminen on tätä päivää. Kuntapäätöksenteossa tulee hyödyntää tiedonkeruuta- ja analysointia monipuolisemmin. Tätä työtä on Jyväskylässä jo aloitettu, mm. toteuttamalla lasten hyvinvointitutkimus, jossa selvitettiin lasten ajatuksia omista vahvuuksistaan ja heikkouksistaan.

Kartoituksia ja varhaisen tuen työkaluja tulee hyödyntää systemaattisemmin pahoinvoinnin ja syrjäytymisen ehkäisemiseksi.

Tiedonkeruun lisäksi on erityisen tärkeää kääntää saadut tulokset käytännön toimenpiteiksi, joita on seurattava ja edelleen kehitettävä. Näin havaituista ilmiöistä onnistutaan johtamaan konkreettisia parannuksia.

Jyväskylän kokoomusryhmä onkin nostanut esille lapsivaikutuksen arvioinnin päätöksenteossa tekemällä valtuustoaloitteen, joka on edennyt jo virkamiesvalmisteluvaiheeseen.Tämän päivän lapset tekevät huomisen Jyväskylän. Oikealla tiedolla ja asiantuntemuksella tuemme tulevaisuuden kaupunkilaistemme kasvua ja hyvinvointia.

Suvi Hokkanen

psykologi

Merja Saarela

psykoterapeutti

kuntavaaliehdokkaat (kok.)

Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Tieto suojaa nuorta

Pelkodemokratiaa

Lyhyet

Jyväskylään tulee uusi kirjallisuus- tapahtuma

Lyhyet

Kouluihin enemmän kulttuurielämyksiä!

Väärin kohdennetut säästöt

Soteuudistuksen palattava juurilleen

Lyhyet

Kirjakarkki on kiva palkka

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.