Laskut riittävä energiatodistus

Laki energiatehokkuustodistuksesta saa ikiliikkujan piirteitä, kun ympäristöministeriö laati luonnoksen hallituksen esitykseksi, jossa nyt ehdotetaan byrokratiaa vain lisättäväksi, ikään kuin kiusalla. Lakiluonnos on nyt kommentoitavana alan asiantuntijoilla.

Luonnoksessa esitetään tietojärjestelmää ja rekisteriä energiatodistusasioista. Se tarkoittaa myös tarpeetonta julkishallinnon rahanmenon lisäämistä taloudellisesti vaikeana aikana, jolloin valtionvelka kasvaa.

Omakotiliitto ja omakotiväki sekä monet alan muut järjestöt saivat energiatodistuslain eduskuntaan uudelleen käsiteltäväksi ja ehkä tästä johtuen ministeriön pokka on pettänyt. EU:n uskollisena jäsenenä tietenkin laki oli tehtävä, mutta sen olisi voinut laatia tai vieläkin muuttaa kustannustehokkaaksi.

Nykymuodossa se vaatii laillistetun asiantuntijan tutkimuksen ja yhteenvedon, joten sille muodostuu hyötyyn nähden kohtuuton hinta. Yksinkertainen ja miltei maksuton todistus on jo olemassa eli kiinteistön kolmen viimeisen vuoden energialaskut. Mikäli laskut velvoitettaisiin säilyttämään, ei lisäkustannuksia syntyisi ja niiden perusteella nähtäisiin kiinteistön energiatehokkuus.

Esko Järvenpää

Jämsä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Britannian pääministeri kokeilee rajoja

Ihmisen erityislaatu, onko sitä?

Lyhyet

Veikkaus viimein havainnut ongelmat

Outoa touhua Jyväskylän metsissä

Puolimatka petaa poliittista uraansa

Hallitus hakee fokustaan

Pääministeri Rinteen ikiomat kuplat

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.