Lasten meteli pahin häiriö kerrostaloissa

Miksi lapsiperheet saavat terrorisoida yöllä ja päivällä aivan miten huvittaa kerrostaloissa? Eikö heitä koske järjestyssäännöt?

Olen 20 vuotta asunut kerrostaloissa ja lapsiperheet ovat niitä, jotka kaikkein eniten häiritsevät naapureita. Aina juostaan, huudetaan ja kolistellaan. Yöllä ja päivällä. Ja Nobel sille, joka on keksinyt kotikaraoken!

Ja menepä sanomaan toisen lapsille, että pihalla ei ole ketään huonokuuloista, ei tarvitse huutaa noin kamalasti. Tai heidän vanhemmilleen. Olet ahdasmielinen. Et sopeudu sosiaalisuuteen. Sinua muistutetaan, että korvatulpat on keksitty ja muuttaakin voi muualle, jos ei jaksa kuunnella.

Miksi osa isistä ja äideistä ei mieti ollenkaan, että naapureissa asuu vuorotyöläisiä ja vanhuksia? Jos ette huuda pää punaisena jälkikasvulle, että "hiljaa", jolloin hiljaisuus kestää pari minuuttia, niin sitten olette välittämästä mitään pikku enkeleittenne joskus aivan järkyttävästä metelistä.

Tiedättekö esimerkiksi aina missä lapsenne ovat? Jokin aika sitten Köhniöllä noin 8-vuotiaat pojat särkivät pulloja tahallaan. Karjaisin, että joka ainoa sirpale muovipussiin. Keräsivät.

Lapsista heijastuu isän ja äidin elämäntyyli. Me naapurit haluamme oikeasti levätä. Miettikää desibelien määrää, kun sisällä iltaisin huutaa useampi pieni lapsi ja kamala kolina päälle. Vai mietittekö? En ole lastenvihaaja, jos joku sitä luulee. Haluan vain, että kotirauhan rikkomiseen asti jatkuvasti menevä meteli vähenee.

Ja se huuto, mikä ennen aamu kuutta usein tulee, kun päivähoitoon ei innosta lähteä, on monelle naapurille yöunien päättyminen.

TARMO LAHIKAINEN Jyväskylä

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Loikkaukset väärin äänestäjiä kohtaan

Ei enää uusia tasaveroja, Jyväskylä!

Lyhyet 27.5.

Ilmastonmuutoksen saa kuriin vain kulutusta vähentämällä

Lyhyet 26.5.

Suomi on ilmastorikollinen

Metsäteollisuuden talousmetsät eivät sovellu luontoretkeilijöille

Luonnon hävityksen kauhu odottaa meitäkin Laukaassa

Onko masentunut ihminen sairas?

Lyhyet 25.5.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.