Lasten meteli pahin häiriö kerrostaloissa

Miksi lapsiperheet saavat terrorisoida yöllä ja päivällä aivan miten huvittaa kerrostaloissa? Eikö heitä koske järjestyssäännöt?

Olen 20 vuotta asunut kerrostaloissa ja lapsiperheet ovat niitä, jotka kaikkein eniten häiritsevät naapureita. Aina juostaan, huudetaan ja kolistellaan. Yöllä ja päivällä. Ja Nobel sille, joka on keksinyt kotikaraoken!

Ja menepä sanomaan toisen lapsille, että pihalla ei ole ketään huonokuuloista, ei tarvitse huutaa noin kamalasti. Tai heidän vanhemmilleen. Olet ahdasmielinen. Et sopeudu sosiaalisuuteen. Sinua muistutetaan, että korvatulpat on keksitty ja muuttaakin voi muualle, jos ei jaksa kuunnella.

Miksi osa isistä ja äideistä ei mieti ollenkaan, että naapureissa asuu vuorotyöläisiä ja vanhuksia? Jos ette huuda pää punaisena jälkikasvulle, että "hiljaa", jolloin hiljaisuus kestää pari minuuttia, niin sitten olette välittämästä mitään pikku enkeleittenne joskus aivan järkyttävästä metelistä.

Tiedättekö esimerkiksi aina missä lapsenne ovat? Jokin aika sitten Köhniöllä noin 8-vuotiaat pojat särkivät pulloja tahallaan. Karjaisin, että joka ainoa sirpale muovipussiin. Keräsivät.

Lapsista heijastuu isän ja äidin elämäntyyli. Me naapurit haluamme oikeasti levätä. Miettikää desibelien määrää, kun sisällä iltaisin huutaa useampi pieni lapsi ja kamala kolina päälle. Vai mietittekö? En ole lastenvihaaja, jos joku sitä luulee. Haluan vain, että kotirauhan rikkomiseen asti jatkuvasti menevä meteli vähenee.

Ja se huuto, mikä ennen aamu kuutta usein tulee, kun päivähoitoon ei innosta lähteä, on monelle naapurille yöunien päättyminen.

TARMO LAHIKAINEN Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Punamultabudjetti kasvattaa ostovoimaa

Vastuu ja politiikka

Todistusvalinta ei vanhoja ylioppilaita muistele

Halpatyö kelpaa – ja silti sitä voi surutta moittia

Muutetaan maailmaa!

Lyhyet

Lyhyet

Uusi sairaala Nova raiteilleen

Ilmastonmuutos saadaan vielä kuriin yhteisvoimin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.