Lennot loppuvat - yhteydet eivät

Viime päivien uutisoinnissa on kannettu suurta huolta lentoyhteyksien katkeamisesta kolmeen maakuntakeskukseen sen jälkeen, kun Finncomm ilmoitti lakkauttavansa näiltä paikkakunnilta reittiliikenteen.

Huoli nopeiden lentoyhteyksien katkeamisesta on ymmärrettävä, vaikka lentomatkan kokonaismatka-aika turvatarkastuksineen ja lentokenttätoimintoineen onkin jatkuvasti kasvanut.

Missään lehtikirjoituksissa ja uutisoinnissa ei ole näkynyt, että myös bussiliikenne toimii vaihtoehtoisena liikennemuotona Helsinki-Vantaan lentokentältä kyseisiin maakuntakeskuksiin. Pikavuoroyritykset ovat jo vuosien ajan rakentaneet lentokentältä toimivat ja nopeat yhteydet moniin kaupunkeihin.

Poriin on suoraan Helsinki-Vantaan lentoasemalta 29 päivittäistä vuoroa, matka-aika on nopeimmillaan 3 tuntia 40 minuuttia, Jyväskylään vastaavasti 23 päivittäistä vuoroa matka-ajan ollessa nopeimmillaan 3 tuntia 40 minuuttia.

Seinäjoelle suoraan on 9 päivittäistä vuoroa. Vaihtoehtoisena tapana matkaan Seinäjoelle on matkustaa bussilla Tampereelle (31 vuoroa lentoasemalta) ja vaihtaa siellä junaan. Matka-aika on tällöin noin 3 tuntia 30 minuuttia.

Lentomatkustaja pääsee bussilla suoraan lentoaseman oven eteen ja paluumatkalla hän voi astua suoraan bussiin heti lentoasemalta.

Pikavuoro palvelee aina myös maakuntakeskusten ulkopuolisia paikkakuntia, joissa on elinkeinoelämän kannalta merkittäviä yrityksiä. Pikavuoroliikenne toimii markkinaehtoisesti, ilman julkista rahoitusta.

Kaikkia liikennemuotoja tarvitaan. Keskusteluissa ei sovi unohtaa sitä, että lentoliikenteen ohella myös juna-ja bussiliikenne tarjoavat valtakunnallisen verkoston ja ovat vaihtoehtoisia liikennemuotoja. Lentomatkustuksen kokonaismatka-ajan kasvaessa ne ovat kilpailukykyisiä matkustusmuotoja myös matka-ajan puolesta.

SAARA REMES viestintäpäällikkö Linja-autoliitto

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Katoilta pudotettavan lumen käsittelyyn on vaihtoehto

Vanhusten perhehoito tuo kodinomaisuutta

Vähäpäästöiseen liikenteeseen

Vero- vapaus ja synnytys

Kirja on seikkailu

Vanhus- asiassa tarvitaan ryhtiliike

Kotoutus on hyvällä mallillla

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.