Lentoliikenne tuo kansainväliset yhteydet

Nopean raideyhteyden saaminen Jyväskylästä Tampereen ja Helsingin suuntaan palvelee ehdottomasti koko maakuntaa ja on tärkeä tavoite, mutta myös lentoliikennettä tarvitaan. Nopeakaan junayhteys Helsingin keskustaan ei korvaa lentoja Helsinki-Vantaalle kansainvälisiä jatkoyhteyksiä varten. Tämä "syöttöliikenne" on erityisen tärkeä maakuntamme vientivetoiselle elinkeinoelämälle, joka on merkittävä työllistäjä Keski-Suomessa. Eräs hyvä avaus on palauttaa Tikkakosken lentokentälle bussiliikenne Jyväskylän keskustasta.

Tuorein ikävä esimerkki asenteista ja vääristä mielikuvista lentoliikennettä kohtaan on Keski-Suomen maakuntavaltuuston kokous 8.6. ja päätöksenteossa ollut maakuntasuunnitelma 2030. Kokouksessa Vihreät tekivät esityksen, jonka mukaan kehittämällä raideliikennettä Jyväskylän ja Helsingin välistä lentoliikennettä ei enää tarvittaisi. Tämän onneksi maakuntavaltuusto tyrmäsi selvin luvuin. En jaksa uskoa, että Vihreidenkään etu olisi luoda Keski-Suomesta alue, jonne ei olisi toimivia yhteyksiä ja sitä kautta siirtää alueen työpaikkoja muualle. Sama tuotanto kun voidaan tehdä ympäristöä varmasti enemmän vahingoittavalla tavalla myös toisella puolen maapalloa.

Kehitetään siis yhteisin ponnisteluin maakuntamme liikenneyhteyksiä kokonaisuutena, eikä väärillä toimenpiteillä vahingoiteta Keski-Suomen elinkeinoelämän toimintamahdollisuuksia. Tulisi myös kartoittaa mahdollisuudet avata kansainvälisiä reittejä suoraan Jyväskylästä, Tampereen ja Turun tapaan. Näillä kansainvälisillä yhteyksillä voisi olla merkittäviä positiivisia vaikutuksia koko Keski-Suomelle.

JAAKKO SELIN maakuntavaltuutettu (kok) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Hoitajamitoitus-vääristelyä

Lyseo käräjäoikeuden kodiksi

Suomessa on hyviä ja huonoja maahanmuuttajia

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.