Lietsotaan rauhaa, ei vihaa

Pariisilaislehteen hyökänneet kertoivat kostaneensa profeetan puolesta, josta lehti oli vuosia sitten julkaissut pilapiirroksen.

Koraani kehottaa useaan otteeseen ”taistelemaan Jumalan puolesta”. Maltilliset muslimit näkevät tämän sisäisenä taisteluna pahuutta vastaan. Ulkoinen taistelu ei ole oikeutettua kuin äärimmäisessä puolustustilanteessa. Ääriliikettä edustaville jihadisteille taistelu tarkoittaa aseellista hyökkäyssotaa.

On asioita, jotka ovat pyhiä. Ne ovat arkoja. Kun pyhää asiaa loukataan, syntyy reaktio. Paheksunta ja tuohtuminen ovat oikeutettuja reaktioita. Väärintekijän koskemattomuuden loukkaaminen ei ole oikein.

Rauhaa voi lietsoa. Mutta niin myös vihaa. Sortumalla leimaamaan yhden kokonaisen ryhmän (tässä tapauksessa noin 1,3 miljardia muslimia) ääriliikkeensä perusteella, alennummekin siihen, mitä vastaan meidän tulisi taistella, nimittäin toiseuden pelkoa. Jokainen vihamielinen ilmaus kansanryhmää kohtaan ruokkii toiseuden tunnetta ja saa meidät unohtamaan tärkeimmän asian: jakamattoman ihmisarvon, joka meitä yhdistää.

Terrori-iskujen kantavana motiivina on geneerinen kuva länsimaalaisesta henkilöstä, jota vastaan taistellaan. Tätä meillä paheksutaan, mutta helposti siihen sorrutaan myös itse. Perussuomalaisella puolueella koko politiikka tuntuu perustuvan toiseuden pelkoon.

Meidän tulee rakentaa rauhaa ja kohdistaa toimenpiteet oikeisiin syyllisiin. Demokratia ja sananvapaus ovat sen kaiken työn arvoista.

Hanna Huumonen

puheenjohtaja

Sosialidemokraattiset

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Yksinäisyyden tunne on otettava vakavasti

Mielipide: Edunvalvonta toimii

Mielipide: Nuorille tietoa oppivelvollisuuden uudistamisesta

Lyhyet

Lyhyet

Mielipide: Vanhemmat ja koulu ovat lasten osallisuuden vahvistajia

Mielipide: Eroon meluisista vesiskoottereista

Mielipide: Sanojen alkuperä jää liian usein hämäräksi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.