Liian kalliit silmälasit

Jos sinulla on liikaa rahaa, osta silmälasit! Eräs ystävä maksoi juuri 700 euroa, eikä alle 500 euron saa laseja. Vaikka linssit ovat yksinkertaiset, kunhan suurentavat, niin kehykset kaatavat budjetin.

Kaikki silmälasiliikkeet ovat orjallisesti "muodin" sanelemia, eli kaikilla on pikkuruisia kehyksiä, jotka muistuttavat hyttysen jalkoja.

Tarvitsen tukevat kehykset ja reilun kokoiset linssit. Silmälasini vaeltavat huoneesta toiseen, piileskelevät lehtikasan alla, putoilevat jne. Hyttysen ohuita silmälaseja ei edes erota huoneen toiselta puolen, kun niitä hakee.

Ajattelen pienituloista vanhusta, joka asuu yksiössään ja liikkuu rollaattorin avulla. Miksi hänen kehyksissään pitää lukea Gucci?

Ylikansalliset firmat ovat tunkeutuneet Suomenkin markkinoille ja vallanneet silmälasiliikkeet.

En käytä mitään merkkitavaroita, vaatteissani on vain tehtaan nimi ja pesuohje. Nyt olen tekemässä silmälasihankintaa hienossa keskikaupungin liikkeessä, jossa upea kaunotar palvelee todella hyvin. Hän esittelee vaihtoehtoja, neuvottelee, hakee kompromisseja, eikä tyrkytä. Keväämmällä kuulemma sangat suurenevat.

Minulla on monet jykevät 70-luvun kehykset, mutta ei puhettakaan, että niihin saisi linssit. Myöskään liikkeessä myytäviin halvempiin kehyksiin ei "saa" linssejä, hyvä myyntikikka. Poistakaa sitten ne raamit, joihin ei saa linssejä!

Eikö se keksijä, jota juuri haastateltiin lehdessänne, voisi vääntää vaikka rautalangasta kehykset? Jokaisellahan on kaksi silmää ja niiden välissä nenä. Luulisi olevan helppoa.

Terveyskeskusten pitäisi hankkia nimettömiä, eri kokoisia kehyksiä, joihin optikkojen olisi pakko löytää linssit. Sitä kautta voitaisiin vaikuttaa markkinoihin.

PÄIVI ELOMAA-ONALI Joutsa

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.