Liikenne puuroutuu Muuramessa

Lehteä lukiessa ei voi kuin onnitella entisiä Jyväskylän maalaiskunnan asukkaita, että heille on sentään luvassa parannusta toimivampaan liikenteeseen.

Samaan hengenvetoon on hyväksyttävä se, että Muuramen liikenteen tukkoisuus saa vain pahentua entisestään.

Olen jo varmaan 20 vuoden ajan tuonut muun muassa ministereille lukuisien muuramelaisten huolen Ysitien tasoristeyksistä. Niitä löytyy kaupungin rajalta Muuramen teollisuusalueen väliseltä noin viiden kilometrin matkalta kahdeksan (8) kappaletta, puolet niistä niin Ysitien liikenteen rasittamia, että niitä ei voi ruuhka-aikoina käyttää vaan on ajettava Muuramen keskustan kautta, joka ruuhkauttaa tarpeettomasti kylän keskustaa. Kone kuljettaa ja pyörät kääntyvät, mutta ongelma on suuri myös jalankulkijoille, joille on tarjolla vain kilometrien kiertotie tai vilkkaan Ysitien ylittäminen. ”Tien takana” asuu useita satoja henkilöitä.

Olen jopa piirtänyt ehdotuksia, miten mielestäni voitaisiin toteuttaa mahdollisimman halvalla pari eritasoristeystä.

Moottoritiestä meidän ei kannata unelmoidakaan, ne rahat ovat menneet jo Vitostien asumattomiin korpiin. Yhtenä esimerkkinä ns. Autotalon risteys.

Nykyisen tien vieressä kulkee lähes käyttämätön vanha Nelostie. Siitä voitaisiin saada yhteys nykyisen Shellin liittymään, josta olisi helppo lähteä etelään päin, joka nykyisestä liittymästä on lähes mahdotonta.

Rahanpuute ei riitä selitykseksi. Odottaisin jotain ehdotusta, jonka rahoitukseen kuntakin voisi tarvittaessa osallistua.

Juha Kaistinen

Muurame

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.