Liikenneturvallisuus tiessään Väinönkadulla

Olin kaverini kanssa 14.2. 2014 kävelemässä Väinönkadun pihakadun osuudella välillä Kauppakatu–Yliopistonkatu. Kaverini joka lähes päivittäin kulkee kyseisillä kulmilla pahoitteli sitä, että alue on kaikkein heikoimmin liikennevalvottu osuus ottaen huomioon sen vilkkaan liikenteen. Totesin siihen, että valvonta terästyy usein vasta sitten, kun tapahtuu vakava kuolemaan johtava onnettomuus.

Näin kävellessämme ajoradan oikeata reunaa kuulimme auton renkaiden lähestyvän ulvonnan. Katsoimme taakse. Volvo ajoi meitä kohti. Koitimme väistää sivuun. Kaverini sai hypättyä pienen matkan. Auto kaartoi vasemmalle renkaat asfalttiin sutien. Se sivuutti kaverini muutaman sentin päästä.

Kaverini kerkesi ottaa kuvan autosta koska se joutui pysähtymään edessä olevissa liikennevaloissa. Paikalle kutsuttu poliisi otti valokuvan auton pyörien sutimisjäljistä.

Meidät ohittaneen autoilijan selitys on, että ohitus on tapahtunut 20 km/t toista ajokaistaa käyttäen siten, että väliin on jäänyt noin kaksi metriä tilaa. Ja että ohitus on tapahtunut alempana kadulla kuin esitutkintapöytäkirjan valokuvaliitteen jäljet ovat ja että ohitus ei ole tapahtunut missään nimessä niin oikealla.

Autoilijan vaimo arvioi jopa, että auton ja kävelijöiden väliin olisi jäänyt kolme metriä tilaa.

Että sillä tavalla. Jos kaverini hyppy auton edestä ei olisi onnistunut, tutkimuksen lopputulos olisi saanut eri käänteen.

Aulis Kulju

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Maitolavat, jätelavat ja lava- kulttuuri

Lyhyet

Europarlamentaarikko Henna Virkkusen kolumni: Saksalta odotetaan johtajuutta

Miksi kaikkea todellakin vastustetaan?

Lyhyet

Kansanedustaja Anne Kalmarin kolumni: Talous on hyvinvointimme kivijalka

Vastoin yleistä mielipidettä

Sodille on vanhoja ja myös uusia syitä

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.