Liikenteen pitää sujua

Henkilöautojen määrä Suomessa on noin 2,6 miljoonaa. Autojen määrä ylittää 3 miljoonaa, kun mukaan lasketaan paketti-, kuorma- ja linja-autot.

Henkilöautoja on Jyväskylässä 0,50 yhtä asukasta kohti. Tämä on tavanomainen määrä kaupungeissa. Koko Keski-Suomessa henkilöautoja on 0,59 asukasta kohden.

Tavallisin peruste henkilöauton hankinnalle on sen tarve työmatkoihin. Harvoin auto hankitaan vain huvittelua varten. Henkilöauto on joustavin tapa liikkua ja monelle ainut tapa päästä paikasta toiseen.

Rantaväylä rakennettiin aikoinaan Jyväskylään palvelemaan pohjois-eteläsuunnan ohitusliikennettä. Tähän käyttötarkoitukseen se on osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi.

Kaupunkisuunnittelun tehtävä ei voi olla mikään muu kuin helpottaa liikenneolosuhteita ja siksi onkin kummastusta herättävää lukea suunnitelmista hidastaa ja vaikeuttaa liikennettä Rantaväylällä.

On heitetty ilmoille ajatus ns. Jyväskylän Bulevardista. Sellainen on jo tehty Kauppakadusta pihakatuineen ja sen tulisi riittää kiusanteoksi autoilijoille. Asiointi keskustassa on jo tehty riittävän vaikeaksi. Uusia hidasteita ei tarvita.

Jarmo Nahkamäki

kuljetuspäällikkö, eläkkeellä

kuntavaaliehdokas (ps.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Kohtuuden pitää riittää – työelämässäkin

Lyhyet

Jyväsjärvi ja Rantaraitti ovat Jyväskylän keuhkot

Kulmuni on paras johtaja keskustalle

Lyhyet

Äänestäjien tahdosta viis

Tourujoen luontopolku ei ole mikään jätepiste

Lyhyet

Ydinvoima turvallista

Veronmaksajana saa ihmetellä Uuraisten valokuitupäätöksiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.