Liikenteen uudistus kohti tulevaisuutta

Viime viikkojen keskustelu ministeri Anne Bernerin teettämästä liikenneselvityksestä on aikansa vellonut ja lienee jo rauhoittunut. Selvitys avasi tärkeän keskustelun Suomen liikenneverkon tilasta, vaikkakin suurin osa huomiosta siirtyi itse selvityksen aiheesta sen harkitsemattomaan esitystapaan.

Tämä on harmillista, sillä maan liikenneväylien korjausvelka on tiedostettu jo pitkään. Nykyinen hallitus on työstänyt tätä ongelmaa ja sen osalta on saatu aikaan toimenpiteitä, kuten 600 miljoonan euron ohjelman edellä mainitun velan kiinni kuromiseksi.

Hallituksen toimenpiteet on suunnattu nykyhetkeä kohti ja se on hyvä. Tosiasia on kuitenkin se, että liikenneverkon uudistamiseen tähtäävän työn on suuntauduttava kohti tulevaisuutta. Ratkaisuja on monia ja keskeisin sekä kauaskantoisin niistä löytyy autoilun verotusratkaisujen uudelleenjärjestelystä. Niistä saatavat verotulot on ohjattava pelkästään liikenneverkon ylläpitoon ja uudistamiseen. On oikeus ja kohtuus, että raskaasta verotuksesta kertyvät veroäyrit ohjataan itse verolähteen pariin.

Liikenneverkko muodostaa tämän maan selkärangan ja sitä uudistettaessa on toimittava päättäväisesti. On siis suotavaa ottaa opikseen viime viikkojen vyyhdistä kuin naapurimaastamme Ruotsista, jossa vastaavanlaiset uudistukset tehtiin syvän harkinnan perusteella ja päättäväisellä toteutuksella.

Topi-Veli Arpiainen

puheenjohtaja

Keski-Suomen Kokoomusnuoret

kuntavaaliehdokas

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Lyhyet

Lyhyet

Tietoisuuden lisääminen kieli­mahdollisuuksista ei tapahdu hetkessä

Edullisempaa parkkitilaa kaasu- ja sähköautoille

Ratkaisut ovat jäsenmaiden käsissä

Lyhyet

Lyhyet

Kehitystyötä ei ole vara hukata

Oppimateriaalien hankintaan yhdenvertaisia ratkaisuja

Kivihiili kiellettiin jo

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.