Liikuntaa ja kulttuuria kaikille

Jyväskylän tuoreen hyvinvointikertomuksen mukaan valtaosa kaupunkilaisista on tyytyväisiä elämäänsä, mutta toisaalta kahtiajako on jatkuvasti lisääntynyt ja noin viidennes kaupunkilaisista voi huonosti.

Kaupungin pitääkin ottaa syrjäytymisen ehkäisemiseen aiempaa aktiivisempi ja vahvempi ote, jotta tilanne saadaan käännettyä paremmaksi. Tähän on nyt hyvä mahdollisuus, kun kaupungin taloustilanne ja työllisyysnäkymät ovat kohentumassa.

Ilmeisesti sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät maakuntien järjestettäväksi. Kuntien vastuulle jäävät kuitenkin ihmisten terveyttä edistävät ja ongelmia ennaltaehkäisevät liikunta- ja kulttuuripalvelut, joiden toteuttamisessa pitää tietysti tehdä yhteistyötä yhdistysten ja yritysten kanssa.

Jyväskylä on erityisen vahva liikuntakaupunki, mikä näkyy alan huippuosaamisen ja hyvien puitteiden lisäksi siinä, että täällä kaikenikäiset kaupunkilaiset harrastavat poikkeuksellisen paljon liikuntaa.

Hippos 2020 -suunnitelman kautta voimme edelleen vahvistaa kansallista ja kansainvälistä liikuntaprofiiliamme.

Jyväskylä on myös monipuolinen ja elävä kulttuurikaupunki, joka toivottavasti saa lähiaikoina myös korkeatasoisen musiikkisalin. Molempiin investointeihin on tietysti saatava merkittävästi ulkopuolista rahoitusta, jotta ne voidaan toteuttaa.

Samalla on varmistettava, että kaikille jyväskyläläisille mahdollistetaan kohtuuhintainen liikunnan ja kulttuurin harrastaminen, mikä paitsi lisää heidän hyvinvointiaan, niin myös vahvistaa kaupungin vetovoimaa. Liikunta ja kulttuuri kuuluvat kaikille!

Petri Jussila

filosofian tohtori, projektiasiantuntija

kuntavaaliehdokas (sd.)

Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Nelostien siirto loi liikennesumpun

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Puun käyttö turvaa metsien hiilensidonnan

Tarvitsemme nopeat yhteydet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.