Liikuntalautakunta ei ole populistinen

Keskisuomalaisen nuori toimittaja Tuomas Heikkilä vaati 10.12. Jyväskylän liikuntalautakuntaa elämöimään populistisesti lisärahan toivossa. Lautakunnallemme asetettua puolen miljoonan euron säästövelvoitetta ei kukaan rakasta. Populistinen elämöinti ei auta - sitäkin on kokeiltu, mutta parempi kohdistaa säästöt asiantuntijalautakunnassa kuin antaa ne etäämmällä olevalle kaupunginhallitukselle.

Heikkilä väittää, että liikuntalautakunta nyökyttelee apulaiskaupunginjohtaja Arto Lepistön "brutaaleille säästöpäätöksille". Ei pidä paikkaansa, koska Lepistö on tullut tyrmätyksi liikuntalautakunnassa käytännössä 13-0 ja joutunut muuttamaan esityksiään tai lähtemään häntä koipien välissä kokouksista. Liikuntalautakunta torjuu kohtuuttomat säästöt, mutta leikkaukset jatkuvat tulevaisuudessa ellei talous lähde nousu-uralle. Liikuntapolitiikka on yhteistyötä. Jos rahaa ei ole, ei siinä auta vaikka liikuntalautakunnassa olisi populisteilla tai demareilla tai kokoomuksella yksin enemmistö.

Heikkilälle juttuvinkiksi, että lähiajan kohtalon kysymys liikunnalle on, miten sen asema turvataan kaupungin päätöksenteossa, kun ensi vuonna lautakunta muuttuu jaostoksi perustettavaan uuteen liikunta-, kulttuuri- ja nuorisolautakuntaan.

Nykyinen liikuntalautakunta on asiantuntijuudeltaan ja yhteistyökyvyltään paras mitä itse olen Jyväskylän lautakunnissa nähnyt 1980-luvulta saakka.

Tuloksellisuuden takaamiseksi tulee uudelle liikuntajaostolle turvata riittävä toimivalta ja asiantuntijuus uuteen lautakuntaan. On vaarana, että joku sektori (liikunta, kulttuuri tai nuorisotyö) saa ylivallan. Kaikkien sektorien edustajat toimivat hyvässä yhteistyössä kuten liikuntalautakunnassa on ollut. Nykyisen liikuntalautakunnan aikana on tapahtunut hyppäys kokonaan uudelle politiikan tasolle seudullisen liikuntasuunnitelman muodossa, jossa kaupunkia laajemmalla alueella Jyväskylä, Muurame, Laukaa, Uurainen, Petäjävesi, Toivakka ja Hankasalmi yhdistävät liikuntavoimansa. Siinä on toimintamalli uudelle lautakunnalle.

KIMMO SUOMI liikuntalautakunnan puheenjohtaja (sd.) Jyväskylä

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Mielipidekirjoitus

Jokaisella lapsella on oikeus turvalliseen kotiin

Perussuomalaiset ja halpatyövoima

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lyhyet

Lasten hyvinvointi erilaistuu ja eriarvoistuu Suomessa

Outoa ja tahallista väärinymmärrystä

Suomen peruskoulun kohtalonkysymys

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.